Praćenje zakonskih izmena i realizacija istih kroz softversko rešenje AB Softa

Bez autora
Jan 22 2015

Nakon decembarskog savetovanja koje tradicionalno organizujemo već preko dvadest godina i na kome su naši korisnici mogli bliže da se upoznaju sa zakonskim izmenama i najaktuelnijim promenama u svim programima, tokom ove godine organizovaćemo radionice za obuku u pojedinim delovima poslovnog softvera. Radionice se organizuju u poslovnim prostorijama AB Softa u manjim grupama do 35 učesnika. Naročitu pažnju obratićemo na one oblasti u kojima je bilo najviše zakonskih izmena. Tokom prethodne godine više puta je menjana zakonska regulativa koja dotiče oblast obračuna zarada i drugih oporezivih primanja. Takođe, jedna od zakonskih novina koje se prvi put primenjuju ove godine je obaveza izrade novih obrazaca PPP PO – POTVRDA O PLAĆENIM POREZIMA I DOPRINOSIMA PO ODBITKU, sa rokom za predaju krajem januara.

raćenje zakonskih izmena i realizacija istih kroz softversko rešenje AB SoftaNakon decembarskog savetovanja koje tradicionalno organizujemo već preko dvadest godina i na kome su naši korisnici mogli bliže da se upoznaju sa zakonskim izmenama i najaktuelnijim promenama u svim programima, tokom ove godine organizovaćemo radionice za obuku u pojedinim delovima poslovnog softvera.

Radionice se organizuju u poslovnim prostorijama AB Softa u manjim grupama do 35 učesnika.

Naročitu pažnju obratićemo na one oblasti u kojima je bilo najviše zakonskih izmena. Tokom prethodne godine više puta je menjana zakonska regulativa koja dotiče oblast obračuna zarada i drugih oporezivih primanja.

Takođe, jedna od zakonskih novina koje se prvi put primenjuju ove godine je obaveza izrade novih obrazaca PPP PO – POTVRDA O PLAĆENIM POREZIMA I DOPRINOSIMA PO ODBITKU, sa rokom za predaju krajem januara.

Iz tog razloga tema radionica u januaru mesecu odnosi se na elektronsko podnošenje pojedinačne poreske prijave PPP za 2014 godinu, zatim izradu i dostavljanje potvrde o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku na obrascu PPP PO.

Zakonodavac je pravilnikom o poreskoj prijavi predvideo izgled i sadržaj godišnje potvrde o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku – PPP PO.  Kao i do sada potvrda se predaje zaposlenima do 31.01. za prethodnu godinu i usaglašena je sa elektronskim poreskim prijavama.

Intenzivno praćenje zakonskih promena i brza reakcija u prilagođavanju programa naročito je potrebna u oblasti obračuna zarada. Kompleksnost problematike koja se ovde javlja dovodi do toga da se složene situacije javljaju i kod onih preduzeća koja imaju par hiljada zaposlenih, ali i kod manjih preduzeća koja imaju par desetina zaposlenih. Uvođenje elektronskog izveštavanja nadležnih organa dodatno proširuju zahteve koje program treba da podrži.

AB Soft je u svojoj organizaciji opredelio poseban tim konsultanata i programera koji rade na praćenju zakonskih izmena i realizaciji tih izmena kroz naše softversko rešenje. Njihovo iskustvo danas je implementirano u preko 600 firmi - korisnika ovog programa.

Osim domaćih preduzeća različitih delatnosti od agencija, trgovinskih firmi i proizvodnih firmi, sve su češći zahtevi stranih kompanija kao što su osiguravajuće kuće, banke, revizorske kuće... za implementacijom našeg rešenja, gde smo realizovali više desetina različitih aplikacija za prenose podataka u korporacijske softvere.

Izjava jednog od učesnika obuke:
"Samo bih želela  da se zahvalim na jučerašnjoj obuci koja je bila vrlo poučna. Kompletna atmosfera obuke je bila jako pozitivna, delovalo je kao da smo svi jedan tim, a ljubaznost svih zaposlenih u AB softu je za veliku ekstra pohvalu."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik