Kupci nezainteresovani za "Novoteks"

Bez autora
Jan 22 2015

Osma licitacija za prodaju pokretne i nepokretne imovine novog pogona trebinjskog tekstilnog preduzeća "Novoteks" nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrdio je stečajni uravnik Lazar Đurđević. On je rekao novinarima da se imovina prodavala po cijeni od 3.039.000 KM, odnosno 60 odsto od početne cijene. Đurđević kaže da će na narednoj skupštini povjerilaca biti odlučeno dalje unovčavanje, odnosno da li će se imovina na koju polažu pravo razlučni povjerioci - Hipo banka i Hipo lizing - izdvojeno prodavati. Ukoliko dođe do izdvojene prodaje, kako to traže razlučni povjerioci, onda je problem tehnološke cjeline u "Novoteksu", kaže Đurđević i dodaje da bi brže bila prodata pokretna imovina, ali da je problem prodaja nepokretne imovine.

Kupci nezainteresovani za "Novoteks"Osma licitacija za prodaju pokretne i nepokretne imovine novog pogona trebinjskog tekstilnog preduzeća "Novoteks" nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrdio je stečajni uravnik Lazar Đurđević.

On je rekao novinarima da se imovina prodavala po cijeni od 3.039.000 KM, odnosno 60 odsto od početne cijene.

Đurđević kaže da će na narednoj skupštini povjerilaca biti odlučeno dalje unovčavanje, odnosno da li će se imovina na koju polažu pravo razlučni povjerioci - Hipo banka i Hipo lizing - izdvojeno prodavati.

"Ukoliko dođe do izdvojene prodaje, kako to traže razlučni povjerioci, onda je problem tehnološke cjeline u `Novoteksu`", kaže Đurđević i dodaje da bi brže bila prodata pokretna imovina, ali da je problem prodaja nepokretne imovine.

Đurđević napominje da će se, ukoliko imovina bude prodata, dijelom namiriti Hipo banka, Hipo lizing i Poreska uprava, ali da ne vjeruje da bi išta ostalo za radnike, jer je riječ o maloj cijeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik