Domaća valuta na novoj najnižoj vrednosti

Bez autora
Jan 26 2015

Dinar će sutra prema evru oslabiti za još 0,5 odsto i zvanični srednji kurs biće 123,4677 dinara za jedan evro. Ovo će biti nova najslabija vrednost dinara prema zajedeničkoj evropskoj valuti, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).Tako će dinar u utorak biti za 2,3 odsto slabiji prema evru na mesečnom nivou, a za 6,5 odsto na godišnjem nivou. Dinar je ove godine bio najjači u odnosu na evro 1. januara, kada je jedan evro koštao 120,9583 dinara.

Domaća valuta na novoj najnižoj vrednostiDinar će sutra prema evru oslabiti za još 0,5 odsto i zvanični srednji kurs biće 123,4677 dinara za jedan evro. Ovo će biti nova najslabija vrednost dinara prema zajedeničkoj evropskoj valuti, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Tako će dinar u utorak biti za 2,3 odsto slabiji prema evru na mesečnom nivou, a za 6,5 odsto na godišnjem nivou.

Dinar je ove godine bio najjači u odnosu na evro 1. januara, kada je jedan evro koštao 120,9583 dinara.

Centralna banka je ove godine prodala ukupno 70 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila kolebanje vrednosti dinara u odnosu na evro.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u ponedeljak popodne je ojačao za 0,2 posto i iznosi 109,5251 dinar za jedan dolar.

Srpska valuta je prema američkoj za 9,8 odsto slabija na mesečnom nivou, a na godišnjem za 23 prpcenta.

Domaća valuta od početka godine prema zajedničkoj evropskoj je oslabila za dva odsto, a prema američkoj za 9,2 odsto, dodaje se u saopštenju NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik