Koka kola seli Fresh&Co u Beograd

Bez autora
Jan 28 2015

Kompanija Koka kola u Srbiji (Coca-Cola) saopštila je danas će u okviru promena u infrastrukturi proizvodnje sokova, aktivnosti fabrike Freš end ko (Fresh&Co) u Subotici integrisati u novi Centar za proizvodnju sokova u Beogradu. Očekuje se da ceo proces bude završen do kraja 2015. godine, a svim zaposlenima biće ponuđena mogućnost da se prijave za nova radna mesta koja će biti otvorena u Beogradu, navodi se u saopštenju. Kompanija žali što će ovaj proces uticati na pojedina radna mesta u subotičkoj fabrici, uglavnom onih zaposlenih koji odluče da ne pređu u Beograd, dodaje se u saopštenju, ali se ne precizira koliko radnika bi moglo da ostane bez posla. Koka kola je saopštila i da će uložiti 3,8 miliona evra u proizvodne i kapacitete za skladištenje u cilju pokretanja najsavremenijeg pogona za proizvodnju sokova u Beogradu.

Koka kola seli Fresh&Co u BeogradKompanija Koka kola u Srbiji (Coca-Cola) saopštila je danas će u okviru promena u infrastrukturi proizvodnje sokova, aktivnosti fabrike Freš end ko (Fresh&Co) u Subotici integrisati u novi Centar za proizvodnju sokova u Beogradu.

Očekuje se da ceo proces bude završen do kraja 2015. godine, a svim zaposlenima biće ponuđena mogućnost da se prijave za nova radna mesta koja će biti otvorena u Beogradu, navodi se u saopštenju.

"Kompanija žali što će ovaj proces uticati na pojedina radna mesta u subotičkoj fabrici, uglavnom onih zaposlenih koji odluče da ne pređu u Beograd", dodaje se u saopštenju, ali se ne precizira koliko radnika bi moglo da ostane bez posla.

Koka kola je saopštila i da će uložiti 3,8 miliona evra u proizvodne i kapacitete za skladištenje u cilju pokretanja najsavremenijeg pogona za proizvodnju sokova u Beogradu.

Ta ulaganja, kao i uvođenje nove linije koja može da proizvodi kompletan asortiman kartonske aseptične ambalaže od 0,5 do 1,5 litara omogućiće da se uspostavi Centar za proizvodnju sokova u beogradskoj fabrici, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da će zahvaljujući tom procesu, u Beogradu biti otvoreno 80 novih radnih mesta i dodaje da Centar već ima dogovoren izvoz u sokova u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Poljsku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik