BiH - Turska: Utvrđen prijedlog sporazuma o međunarodnom cestovnom prevozu putnika i tereta

Bez autora
Jan 29 2015

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o međunarodnom cestovnom prevozu putnika i tereta, s ciljem razvoja trgovine i ekonomskih odnosa dviju država, kao i unapređenja cestovnog prijevoza putnika i tereta. Sporazum će se primjenjivati na prevoznike koji vrše međunarodni cestovni prevoz tereta i putnika između BiH i Turske, u tranzitu preko njihovih teritorija, za ili iz trećih zemalja. Nadležna tijela za provođenje ovog sporazuma su Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Ministarstvo prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske.

BiH - Turska: Utvrđen prijedlog sporazuma o međunarodnom cestovnom prevozu putnika i teretaVijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o međunarodnom cestovnom prevozu putnika i tereta, s ciljem razvoja trgovine i ekonomskih odnosa dviju država, kao i unapređenja cestovnog prijevoza putnika i tereta.

Sporazum će se primjenjivati na prevoznike koji vrše međunarodni cestovni prevoz tereta i putnika između BiH i Turske, u tranzitu preko njihovih teritorija, za ili iz trećih zemalja.

Nadležna tijela za provođenje ovog sporazuma su Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Ministarstvo prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske.

Ministarstvo komunikacija i prometa dostavit će prijedlog sporazuma, s izvještajem o aktivnostima na njegovu usuglašavanju, Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik