Izmenama zakona do lakše finansijske konsolidacije preduzeća

Bez autora
Jan 29 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održan prvi sastanak Radne grupe za izmene i dopune zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju. U saopštenju se navodi da je delovanje ove radne grupe deo aktivnosti koju Ministarstvo privrede sprovodi u cilju sistemskog rešavanja problema nelikvidne privrede.Izmene i dopune zakona koji je u pripremi značajno će olakšati primenu ovog mehanizma za konsolidovanje preduzeća koja su zapala u finansijske teškoće kako u postupku pokretanja, tako i u procesu postizanja sporazuma.

Izmenama zakona do lakše finansijske konsolidacije preduzećaMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održan prvi sastanak Radne grupe za izmene i dopune zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju.

U saopštenju se navodi da je delovanje ove radne grupe deo aktivnosti koju Ministarstvo privrede sprovodi u cilju sistemskog rešavanja problema nelikvidne privrede.

Izmene i dopune zakona koji je u pripremi značajno će olakšati primenu ovog mehanizma za konsolidovanje preduzeća koja su zapala u finansijske teškoće kako u postupku pokretanja, tako i u procesu postizanja sporazuma.

Jedna od najznačajnijih novina ovog zakonskog rešenja jeste to što će se prvi put u Srbiji ovaj mehanizam odnositi i na preduzetnike, koji do sada nijednim zakonskim rešenjem nisu bili obuhvaćeni u pogledu mogućnosti finansijske konsolidacije, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik