Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Katara

Bez autora
Feb 01 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u petak sa otpravnikom poslova Ambasade Katara u Srbiji Ahmedom Al Misnedijem o unapređenju ukupnih odnosa dveju država i proširivanju obima ekonomske saradnje. Ljajić i Al Misnedi su tokom sastanka postigli saglasnost o tome da je potrebno što pre potpisati međudržavne sporazume o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija, saradnji u oblasti turizma i viznoj liberalizaciji. Ovi sporazumi bi, kako je ocenjeno, mogli značajno da doprinesu jačanju ekonomske saradnje i prilivu katarskih investicija u Srbiju. Al Misnedi je izrazio potrebu za angažovanjem lekara svih specijalnosti i srednjeg medicinskog osoblja iz Srbije u Kataru, s obzirom na to da se u toj zemlji otvara veliki broj zdravstvenih ustanova u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano 2022. godine.

Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i KataraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u petak sa otpravnikom poslova Ambasade Katara u Srbiji Ahmedom Al Misnedijem o unapređenju ukupnih odnosa dveju država i proširivanju obima ekonomske saradnje.

Ljajić i Al Misnedi su tokom sastanka postigli saglasnost o tome da je potrebno što pre potpisati međudržavne sporazume o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija, saradnji u oblasti turizma i viznoj liberalizaciji.

Ovi sporazumi bi, kako je ocenjeno, mogli značajno da doprinesu jačanju ekonomske saradnje i prilivu katarskih investicija u Srbiju.

Al Misnedi je izrazio potrebu za angažovanjem lekara svih specijalnosti i srednjeg medicinskog osoblja iz Srbije u Kataru, s obzirom na to da se u toj zemlji otvara veliki broj zdravstvenih ustanova u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano 2022. godine.

On je najavio da će Ambasada Katara u Srbiji zvanično biti otvorena sledećeg meseca, kada se očekuje i dolazak ambasadora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik