Dogovor o Železari Smederevo u prvim danima februara

Bez autora
Feb 01 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će konačan ishod pregovara sa kompanijom “Esmark” u vezi sa privatizacijom Železare Smederevo biti poznat u narednih nekoliko dana. Vučić je u izjavi za novinare rekao da će osnivač i prvi čovek “Esmarka” Džejms Bušar doći u Srbiju 2. februara, i izrazio uverenje da će se narednog dana znati rezultati pregovora. On je ponovio da je pitanje Železare Smederevo od velikog značaja za Srbiju, kao i da je cilj da se u toj čeličani pokrene proizvodnja, jer to znači modernizaciju, posao za 5.000 radnika i rast BDP-a. Premijer je rekao da su pregovori sa kompanijom “Esmark” teški, ali da će Vlada Srbije uložiti svu svoju energiju i znanje i dati sve od sebe da se taj problem reši.

Dogovor o Železari Smederevo u prvim danima februaraPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će konačan ishod pregovara sa kompanijom “Esmark” u vezi sa privatizacijom Železare Smederevo biti poznat u narednih nekoliko dana.

Vučić je u izjavi za novinare rekao da će osnivač i prvi čovek “Esmarka” Džejms Bušar doći u Srbiju 2. februara, i izrazio uverenje da će se narednog dana znati rezultati pregovora.

On je ponovio da je pitanje Železare Smederevo od velikog značaja za Srbiju, kao i da je cilj da se u toj čeličani pokrene proizvodnja, jer to znači modernizaciju, posao za 5.000 radnika i rast BDP-a.

Premijer je rekao da su pregovori sa kompanijom “Esmark” teški, ali da će Vlada Srbije uložiti svu svoju energiju i znanje i dati sve od sebe da se taj problem reši.

Vučić je naveo i da je razgovarao sa predsednikom Vlade Grčke Aleksisom Ciprasom, i izrazio uverenje da najava o odustajanju te zemlje od privatizacije luke Pirej neće uticati na realizaciju projekta izgradnje pruge Beograd – Budimpešta.

On je ukazao na to da se radi na idejnom projektu kako bi se brzo završila eksproprijacija i da će mašine krenuti da rade u toku ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik