Podrška većem učešću žena u preduzetništvu

Bez autora
Feb 01 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavili su da skup o saradnji srpskih i kosovskih preduzetnica, koji je danas počeo u Beogradu, ima za cilj podsticanje privredne saradnje Srbije i Kosmeta i rušenje predrasuda.Mihajlović je na skupu “Mogućnosti i izazovi u ostvarivanju privredne saradnje između srpskih i kosovskih preduzetnica – Preduzetnice kao predvodioci promena” istakla da je neophodno ekonomski osnažiti žene na Balkanu.

Podrška većem učešću žena u preduzetništvuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavili su da skup o saradnji srpskih i kosovskih preduzetnica, koji je danas počeo u Beogradu, ima za cilj podsticanje privredne saradnje Srbije i Kosmeta i rušenje predrasuda.

Mihajlović je na skupu “Mogućnosti i izazovi u ostvarivanju privredne saradnje između srpskih i kosovskih preduzetnica – Preduzetnice kao predvodioci promena” istakla da je neophodno ekonomski osnažiti žene na Balkanu.

Ona je navela da današnji skup treba da pomogne da se bolje živi na Balkanu, što je i osnovni interes, kao i da Srbija na Kosovu treba da kroz žensko preduzetništvo i pokrete žena pomogne njihovo ekonomsko osnaživanje.

Žensko preduzetništvo je resurs o kojem se nedovoljno razmišlja, navela je Mihajlović i ponovila da Vlada podržava projekte za ekonomsko osnaživanje žena.

Mihajlović je rekla da su sve žene zainteresovane za preduzetništvo, ali da one u biznis uglavnom ulaze iz nužde i to kada u proseku imaju približno 40 godina, pri čemu je ukazala na to da treba da postoji ambijent da to bude mnogo ranije.

Ona je napomenula da je taj problem prisutan gotovo svuda u svetu, a ne samo u Srbiji i na Balkanu, i poručila da žene treba da se udružuju, kao i da mogu da rade u svim oblastima.

Prema njenim rečima, u našoj zemlji od ukupnog broja radno sposobnih 24 odsto žena traži posao, a u južnoj srpskoj pokrajini 40 odsto.

U radu konferencije učestvovao je i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

Skup, koji je održan u hotelu Metropol, organizovali su “Transkonflikt” i “Demokratija za razvoj”, uz podršku Privredne komore Srbije i Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik