Lakše procedure za razmenu proizvoda biljnog porekla sa Makedonijom

Bez autora
Feb 17 2015

Ministri poljoprivreda Srbije i Makedonije dogovorili su danas u Skoplju ukidanje potvrda za proizvode biljnog porekla, među kojima je i brašno, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije. Kako se navodi, ukidanjem izdavanja potvrda ta roba će se bez čekanja prevoziti do odredišta, a biće formirani i zajednički timovi koji će se sastajati jednom godišnje.Kompanije koje se bave transportom i prodajom proizvoda biljnog porekla do sada su čekale i do dva dana duže tokom transporta robe za Makedoniju, odnosno Srbiju...

Ministri poljoprivreda Srbije i Makedonije dogovorili su danas u Skoplju ukidanje potvrda za proizvode biljnog porekla, među kojima je i brašno, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

Kako se navodi, ukidanjem izdavanja potvrda ta roba će se bez čekanja prevoziti do odredišta, a biće formirani i zajednički timovi koji će se sastajati jednom godišnje.

Kompanije koje se bave transportom i prodajom proizvoda biljnog porekla do sada su čekale i do dva dana duže tokom transporta robe za Makedoniju, odnosno Srbiju.

Formiranje Radne grupe koja će, u okviru izmene Protokola u oblasti bezbednosti hrane, ukinuti izdavanje potvrda za proizvode biljnog porekla dogovorili su ministri poljoprivrede Srbije i Makedonije, Snežana Bogosavljević Bošković i Mihail Cvetkov koji su razgovarali i o proširenju saradnje po pitanjima veterinarske i fitosanitarne politike, kao i po pitanju bezbednosti hrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik