Povećanje robne razmene između Srbije i Turske

Bez autora
Feb 26 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su pred Srbijom i Turskom odlične perspektive za to da dve zemlje već naredne godine ostvare cilj koji su zacrtale, a to je milijardu evra robne razmene. Ljajić je, otvarajući 4. međunarodni sajam tekstila u Novom Pazaru „Balkan Textile“, podsetio na uzlaznu liniju u međusobnim odnosima Srbije i Turske, i naglasio da se ovom manifestacijom taj trend nastavlja. On je naveo da će na ovom sajmu, koji će trajati do 28. februara, biti prisutno 36 eminentnih proizvođača tekstila i repromaterijala, kao i firme koje se bave prodajom opreme i mašina za tekstilce. Takođe, kako je dodao, ove godine na sajmu u sportskoj dvorani “Pendik” biće predstavljene i nove kompanije koje do sada nisu poslovale na teritoriji naše zemlje, a, osim turskih, prisutne su i kompanije iz Nemačke i Pakistana.

Povećanje robne razmene između Srbije i TurskePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su pred Srbijom i Turskom odlične perspektive za to da dve zemlje već naredne godine ostvare cilj koji su zacrtale, a to je milijardu evra robne razmene.

Ljajić je, otvarajući 4. međunarodni sajam tekstila u Novom Pazaru „Balkan Textile“, podsetio na uzlaznu liniju u međusobnim odnosima Srbije i Turske, i naglasio da se ovom manifestacijom taj trend nastavlja.

On je naveo da će na ovom sajmu, koji će trajati do 28. februara, biti prisutno 36 eminentnih proizvođača tekstila i repromaterijala, kao i firme koje se bave prodajom opreme i mašina za tekstilce.

Takođe, kako je dodao, ove godine na sajmu u sportskoj dvorani “Pendik” biće predstavljene i nove kompanije koje do sada nisu poslovale na teritoriji naše zemlje, a, osim turskih, prisutne su i kompanije iz Nemačke i Pakistana.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj istakao je da ove godine na sajmu učestvuje više izlagača, i izrazio nadu da će ta manifestacija jednog dana biti veliki međunarodni sajam.

Bozaj je ukazao na to da je cilj da Novi Pazar bude tekstilni centar ne samo Srbije, već i Balkana i Evrope.

Svečanom otvaranju ovog sajma prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik