Kineski Shihlien Apex odustao od investicije u Mariboru

Bez autora
Mar 01 2015

Gradonačelnika Maribora Andreja Fištravca optužuju da je prevario svoje birače kad im je pred lokalne izbore prošle godine obećavao 5.000 novih radnih mjesta i velike kineske investicije što se pokazalo praznim obećanjem, a sada se pojavila i teorija da Kinezima Maribor nije odgovarao zbog njihove filozofije feng shui. Fištravec je na svom facebook profilu objavio oglas kineske tvrtke Shihlien Apex koja je tražila prvih 52 radnika za jednu od investicija, tvornicu akumulatora za električne automobile koja je trebala zaposliti do 300 radnika. Pokazalo se međutim da je riječ o vještoj predizbornoj promidžbi jer predstavnica "kineskih kapitalista" u Sloveniji Mojca Veljkovič tvrdi da im se tajanstveni investitori već dugo vremena ne javljaju i da su otkazali suradnju, navodi u nedjelju ljubljanski dnevni list Dnevnik. List piše da su kineski investitori razgledali mariborske lokacije na poziv Fištravčeve ekipe u gradskoj upravi, ali da nije sasvim jasno zašto se za nijednu nisu odlučili.

Kineski Shihlien Apex odustao od investicije u MariboruGradonačelnika Maribora Andreja Fištravca optužuju da je prevario svoje birače kad im je pred lokalne izbore prošle godine obećavao 5.000 novih radnih mjesta i velike kineske investicije što se pokazalo praznim obećanjem, a sada se pojavila i teorija da Kinezima Maribor nije odgovarao zbog njihove filozofije feng shui.

Fištravec je na svom facebook profilu objavio oglas kineske tvrtke Shihlien Apex koja je tražila prvih 52 radnika za jednu od investicija, tvornicu akumulatora za električne automobile koja je trebala zaposliti do 300 radnika. Pokazalo se međutim da je riječ o vještoj predizbornoj promidžbi jer predstavnica "kineskih kapitalista" u Sloveniji Mojca Veljkovič tvrdi da im se tajanstveni investitori već dugo vremena ne javljaju i da su otkazali suradnju, navodi u nedjelju ljubljanski dnevni list Dnevnik.

List piše da su kineski investitori razgledali mariborske lokacije na poziv Fištravčeve ekipe u gradskoj upravi, ali da nije sasvim jasno zašto se za nijednu nisu odlučili.

Prema jednima, Kinezi su u Sloveniji bili razočarani sporim dobivanjem raznih dozvola jer se u Kini nova tvornica bez mnogo komplikacija počne raditi u roku nekoliko mjeseci.

Dnevnik navodi da su po jednoj teoriji razlozi njihova odustajanja možda i dublji i kriju se u kineskoj filozofiji "feng shui". Ona nalaže da svaka stvar mora biti na pravi način i harmonično postavljena u prirodni okoliš, osobito vodeći računa o vjetru i vodi.

Lokacija koja im je bila ponuđena u Mariboru nalazila se preblizu rijeci Dravi, a po filozofiji feng shui voda za poslove nije dobra jer odnosi novac, piše ljubljanski Dnevnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik