Modernizacija infrastrukture za brži ekonomski razvoj zapadnog Balkana

Bez autora
Mar 01 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Direktorata za politiku susedstva i proširenje Evropske komisije Žan Erik Pakeom o regionalnoj saradnji u oblasti saobraćaja i modernizaciji infrastrukture u Srbiji i regionu. Mihajlović je tom prilikom rekla da je cilj Vlade Srbije da se ubrza realizacija svih započetih projekata i radi na ugovaranju potencijalnih novih infrastrukturnih projekata. Ona je posebno istakla značaj završetka Koridora 10 do 2016. godine, koji će Srbiju bolje povezati sa zemljama regiona. Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je dodala i da očekuje da mešovita srpsko-albanska radna grupa do 1. aprila pripremi zajednički predlog infrastrukturnih projekata koji bi dva premijera predstavila u Briselu.

Modernizacija infrastrukture za brži ekonomski razvoj zapadnog BalkanaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Direktorata za politiku susedstva i proširenje Evropske komisije Žan Erik Pakeom o regionalnoj saradnji u oblasti saobraćaja i modernizaciji infrastrukture u Srbiji i regionu.

Mihajlović je tom prilikom rekla da je cilj Vlade Srbije da se ubrza realizacija svih započetih projekata i radi na ugovaranju potencijalnih novih infrastrukturnih projekata.

Ona je posebno istakla značaj završetka Koridora 10 do 2016. godine, koji će Srbiju bolje povezati sa zemljama regiona.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je dodala i da očekuje da mešovita srpsko-albanska radna grupa do 1. aprila pripremi zajednički predlog infrastrukturnih projekata koji bi dva premijera predstavila u Briselu.

Pake je naglasio da je Evropska unija (EU) zainteresovana za unapređenje infrastrukturnih veza između zemalja regiona i ukazao na veliki potencijal za razvoj transportnog sektora.

Ostvarivanju tog cilja doprineće bliža saradnja regiona i Evropske unije na utvrđivanju prioriteta u razvoju transportne mreže u regionu, kao i bolje korišćenje postojeće infrastrukture, rečeno je na sastanku.

Na sastanku je bilo reči i o planovima Srbije za modernizaciju železničke infrastrukture, uključujući izgradnju pruge Beograd-Budimpešta, kao i o razvoju vazdušnog saobraćaja, sa naglaskom na razvoj i komercijalizaciju malih aerodroma u Srbiji, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik