Konačno predstavljen "Samsung Galaxy S6"

Bez autora
Mar 01 2015

Najnoviji pametni telefoni "S6" i "S6 Edge" predstavljeni su u Barseloni, uoči početka Kongresa mobilne tehnologije, a u prodaji će se naći od 10. aprila u 20 zemalja. "Galaxy S6 Edge" poseduje funkciju koja obezbeđuje korisniku veoma lak i brz način da ostane u kontaktu sa odabranim kontaktima, kao i da upozori vlasnika na važne informacije. Naime, na svojim ivicama koje su zakrivljene poseduje „brze kontakte“, a postoji i mogućnost da za svaki kontakt izaberete boju, tako da kad vas neko zove pojavi se data boja i korisnik odmah zna o kome se radi, čak iako ne pogleda direktno u telefon. Prodavaće se po većoj ceni od standardnog "S6" telefona, koji, inače, ima iste specifikacije.

Konačno predstavljen "Samsung Galaxy S6"Najnoviji pametni telefoni "S6" i "S6 Edge" predstavljeni su u Barseloni, uoči početka Kongresa mobilne tehnologije, a u prodaji će se naći od 10. aprila u 20 zemalja.

"Galaxy S6 Edge" poseduje funkciju koja obezbeđuje korisniku veoma lak i brz način da ostane u kontaktu sa odabranim kontaktima, kao i da upozori vlasnika na važne informacije.

Naime, na svojim ivicama koje su zakrivljene poseduje „brze kontakte“, a postoji i mogućnost da za svaki kontakt izaberete boju, tako da kad vas neko zove pojavi se data boja i korisnik odmah zna o kome se radi, čak iako ne pogleda direktno u telefon.

Prodavaće se po većoj ceni od standardnog "S6" telefona, koji, inače, ima iste specifikacije.

„Samsung“ je izgubio tržišnu trku od „Epla“ i ostalih kompanija, nakon što je model "S5" prodat u mnogo manje primeraka od svojih prethodnika.

Promene u odnosu na dosadašnje modele uključuju i "TouchWiz" korisnički interfejs koji je jednostavniji za korišćenje i smanjuje broja „pop-ap“ poruka, kao i to da novi telefon ima metalni okvir i staklo umesto plastike od koje su bili izrađeni raniji modeli.

Redizajn, međutim, znači i da su neke funkcije morale biti odbačene: telefoni nisu otporni na vodu, nemaju mikro SD karticu za dodatno skladištenje i njihova pozadina ne može da se ukloni kako bi se promenila baterija.

Poboljšanja u odnosu na model "S5" su i povećana rezolucija ekrana - sada 577 piksela po inču - i sposobnost da bude 20 odsto svetliji. Što se procesora tiče, južnokorejski gigant odlučio se da koristi Exynos 7 Octa, kome četiri jezgra rade na frekvenciji 1,5, a druga četiri na 2,1 gigaherca. Inače, 64-bitni procesor je dizajnirao „Samsung“ sa 14-to nanometarskim provodnicima u čipu.

Ima tri gigabajta LPDDR4 radne memorije, a pošto je kućište zapečaćeno i ne može da primi mikroSD karticu, prodavaće se u tri varijante - sa hard diskom od 32, 64 i 128 gigabajta prostora.

Stručnjaci su za novi model pametnog telefona imali reči hvale.

„'Samsung' je jasno osluškivao komentare korisnika - ne samo za 'Galaxy S5', koji je bio promašaj prošle godine i doneo je gubitke kompaniji - nego i za 'S4' koji je mnogo bolje prošao“, rekao je Ben Vud, šef istraživanja u "CCS Insight tech consultancy".

„Softver je napravljen mnogo oštrije i jasnije, dizajn proizvoda ima čiste linije i izgleda vrlo lepo i to je svakako nešto što je nedostajalo „Samsungovim“ proizvodima duže vreme“, izjavio je Vud za Bi-Bi-Si.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik