Unaprijedili turizam i agrar

Bez autora
Mar 02 2015

Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje koji su u protekle dvije godine zajedno sprovodile opština Foča i Plužine unaprijeđen je pogranični turizam, a napredak je ostvaren i drugim oblastima poput poljoprivrede, ruralnog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine. Vrijednost projekta finansiranog iz pretpristupnih fondova EU je 360.000 evra, a novac su dvije opštine kroz zajedničke aktivnosti ravnomjerno rasporedile. Koordinator projekta u ime opštine Foča Radenka Srndović rekla je da su sprovedene broje aktivnosti u turističkom segmentu među kojima je obuka i licenciranje skipera u raftingu. Dodala je da je izrađena i strategija ruralnog razvoja, koja će dati odgovor i rješenja za mnoge probleme i nedostatke u seoskim područjima.

Unaprijedili turizam i agrarZahvaljujući projektu prekogranične saradnje koji su u protekle dvije godine zajedno sprovodile opština Foča i Plužine unaprijeđen je pogranični turizam, a napredak je ostvaren i drugim oblastima poput poljoprivrede, ruralnog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine.

Vrijednost projekta finansiranog iz pretpristupnih fondova EU je 360.000 evra, a novac su dvije opštine kroz zajedničke aktivnosti ravnomjerno rasporedile.

Koordinator projekta u ime opštine Foča Radenka Srndović rekla je da su sprovedene broje aktivnosti u turističkom segmentu među kojima je obuka i licenciranje skipera u raftingu. Dodala je da je izrađena i strategija ruralnog razvoja, koja će dati odgovor i rješenja za mnoge probleme i nedostatke u seoskim područjima.

- Strategija mora da bude obojena i turizmom, a projekti koji će iz nje proizaći su proizvodnja zdrave hrane, približavanje potrošačima i organizovana prodaja domaćih proizvoda na turističkim destinacijama i objektima. To se odnosi na prostor Nacionalnog parka "Sutjeska", Čelebića, Zavaita i Miljevine - rekla je Srndovićeva.

Jedna od najvažnijih novina koju će opština Foča dobiti kroz projekat sa crnogorskim partnerima jeste novi turistički info centar u centru grada sa svom pratećom opremom i suvenirnicom, koja je godinama nedostajala ovoj lokalnoj zajednici.

- Turisti će moći da na jednom mjestu dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi, biće izloženi i suveniri, a interaktivni izlog omogućiće dvadesetčetvoročasovni pristup informacijama - rekla je direktor Turističke organizacije opštine Foča Ljeposava Đajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik