Bihać: Primopredaja glavnog projekta izgradnje Regionalne deponije

Bez autora
Mar 03 2015

U Bihaću je danas izvršena primopredaja glavnog projekta izgradnje Regionalne sanitarne deponije Karanovac-regija Bihać direktora Centra upravljanja otpadom REG-DEP Bihać Rizva Zjakića i Jakova Burazina, predstavnika poduzeća IPZ Uniprojekt Zagreb, koje je radilo projekt. Zjakić je kazao da se mora ubrzati okončanje administrativne procedure i pribavljanja neophodnih dozvola da bi se krenulo u izgradnju, jer će u suprotnom isteći rok, koji je odredila Svjetska banka. Rokovi određeni subsidijarnim sporazumom, koji je potpisan sa Svjetskom bankom i federalnim ministarstvom ističu početkom naredne godine. Ukoliko do 28. februara 2016. ne bude zavšeno više od 70 posto radova na izgradnji, regionalna deponija će ostati bez sredstava Svjetske banke, istakao je on. Burazin je kazao da se cjelokupan projekt sastoji od nekoliko faza te da će samo za prvu, koja bi se trebala okončanti za devet mjeseci, biti potrebno 6,3 miliona KM.

Bihać: Primopredaja glavnog projekta izgradnje Regionalne deponijeU Bihaću je danas izvršena primopredaja glavnog projekta izgradnje Regionalne sanitarne deponije Karanovac-regija Bihać direktora Centra upravljanja otpadom REG-DEP Bihać Rizva Zjakića i Jakova Burazina, predstavnika poduzeća IPZ Uniprojekt Zagreb, koje je radilo projekt.

Zjakić je kazao da se mora ubrzati okončanje administrativne procedure i pribavljanja neophodnih dozvola da bi se krenulo u izgradnju, jer će u suprotnom isteći rok, koji je odredila Svjetska banka.

- Rokovi određeni subsidijarnim sporazumom, koji je potpisan sa Svjetskom bankom i federalnim ministarstvom ističu početkom naredne godine. Ukoliko do 28. februara 2016. ne bude zavšeno više od 70 posto radova na izgradnji, regionalna deponija će ostati bez sredstava Svjetske banke - istakao je on.

Burazin je kazao da se cjelokupan projekt sastoji od nekoliko faza te da će samo za prvu, koja bi se trebala okončanti za devet mjeseci, biti potrebno 6,3 miliona KM.

U narednom periodu potrebno je, kako je dodao, raditi na pribavljanju svih potrebnih dozvola.

Ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a Tahir Nuhić, koji je danas prisutvovao primopredaji, kazao je da će resorno ministarstvo i dalje podržavati i pružati pomoć u realizaciji ovog projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik