Banca Intesa nastavlja da ulaže u unapređenje energetske efikasnosti u Srbiji

Bez autora
Mar 10 2015

Banca Intesa je klijentima iz segmenta registrovanih poljoprivredih gazdinstava, preduzetnicima i mikro preduzećima ponudila kredit za finansiranje unapređenja energetske efikasnosti razvijen u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW. Kredit za unapređenje energetske efikasnosti odobrava se u maksimalnom iznosu do 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, sa periodom otplate do 5 godina i uz fiksnu kamatnu stopu koja na godišnjem nivou iznosi od 5,9 do 6,9 odsto. Sredstva su na raspolaganju svim zainteresovanim poljoprivrednicima, preduzetnicima i mikro preduzećima, bez obzira da li su klijenti Banke ili ne, a kredit se može upotrebiti za zamenu postojeće poljoprivredne mehanizacije, ulaganje u grejne sisteme i poboljšanje izolacije objekata.

Banca Intesa nastavlja da ulaže u unapređenje energetske efikasnosti u SrbijiBanca Intesa je klijentima iz segmenta registrovanih poljoprivredih gazdinstava, preduzetnicima i mikro preduzećima ponudila kredit za finansiranje unapređenja energetske efikasnosti razvijen u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW.

Kredit za unapređenje energetske efikasnosti odobrava se u maksimalnom iznosu do 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, sa periodom otplate do 5 godina i uz fiksnu kamatnu stopu koja na godišnjem nivou iznosi od 5,9 do 6,9 odsto. Sredstva su na raspolaganju svim zainteresovanim poljoprivrednicima, preduzetnicima i mikro preduzećima, bez obzira da li su klijenti Banke ili ne, a kredit se može upotrebiti za zamenu postojeće poljoprivredne mehanizacije, ulaganje u grejne sisteme i poboljšanje izolacije objekata.

Ovaj kreditni proizvod je poslednji u nizu koji je Banca Intesa ponudila klijentima u okviru KfW kreditne linije u ukupnom iznosu od 20 miliona evra namenjenje poboljšanju energetske efikasnosti u Srbiji.

U saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama Banca Intesa je stanovništvu, privredi i javnom sektoru do sada plasirala kredite u ukupnoj vrednosti od 28,12 miliona evra za poboljšanje stepena energetske efikasnosti stambenih, poslovnih objekata, proizvodnih procesa ili javnih prostora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik