"Elektrokrajina" obnovila radnu mehanizaciju

Bez autora
Mar 11 2015

Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je i u 2015. godini nastavila s investicijama u obnovu radne mehanizacije preduzeća kroz realizaciju nabavke 21 vozila ukupne vrijednosti od oko 1,3 miliona KM, kazali su u ovom preduzeću. Tako su radnim jedinicama "Elektrokrajine" danas, u skladu s iskazanim potrebama i prioritetima, raspodijeljena nova vozila i to po jedan traktor John Deere i veliki kamion Iveco Trakker sa dizalicom i prikolicom, zatim po dva Iveco Daily teretna vozila s korpama i dva manja kamiona sa dizalicama i poluprikolicama, te 15 putničkih vozila Hyundai. Svečanom uručenju ključeva novih vozila prisustvovali su Uprava i Nadzorni odbor "Elektrokrajine", predsjednik Odbora za reviziju, direktor Odjeljenja interne revizije i rukovodioci radnih jedinica preduzeća. Zadnjom nabavkom zaokružen je najveći investicioni ciklus u obnovu i modernizaciju voznog parka i radne mehanizacije u višedecenijskoj istoriji 'Elektrokrajine', a koji je započet tokom prošle godine u kojoj su kupljena 62 nova vozila u vrijednosti od 3,34 miliona KM, rekli su iz ovog preduzeća. Kako su istakli, dvije trećine ukupne investicije finansirane su iz vlastitih sredstava preduzeća, a jedna trećina iz kreditnih sredstava.

"Elektrokrajina" obnovila radnu mehanizacijuZavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je i u 2015. godini nastavila s investicijama u obnovu radne mehanizacije preduzeća kroz realizaciju nabavke 21 vozila ukupne vrijednosti od oko 1,3 miliona KM, kazali su u ovom preduzeću.

Tako su radnim jedinicama "Elektrokrajine" danas, u skladu s iskazanim potrebama i prioritetima, raspodijeljena nova vozila i to po jedan traktor John Deere i veliki kamion Iveco Trakker sa dizalicom i prikolicom, zatim po dva Iveco Daily teretna vozila s korpama i dva manja kamiona sa dizalicama i poluprikolicama, te 15 putničkih vozila Hyundai.

Svečanom uručenju ključeva novih vozila prisustvovali su Uprava i Nadzorni odbor "Elektrokrajine", predsjednik Odbora za reviziju, direktor Odjeljenja interne revizije i rukovodioci radnih jedinica preduzeća.

"Zadnjom nabavkom zaokružen je najveći investicioni ciklus u obnovu i modernizaciju voznog parka i radne mehanizacije u višedecenijskoj istoriji 'Elektrokrajine', a koji je započet tokom prošle godine u kojoj su kupljena 62 nova vozila u vrijednosti od 3,34 miliona KM", rekli su iz ovog preduzeća. Kako su istakli, dvije trećine ukupne investicije finansirane su iz vlastitih sredstava preduzeća, a jedna trećina iz kreditnih sredstava.

"Ova značajna investicija je realizovana iz potrebe stvaranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje preduzeća, te u cilju poboljšanja bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih. Nabavkom novih radnih mašina zamijenićemo dotrajala vozila, čija je prosječna starost oko 30 godina, s čime im je odavno istekao radni vijek", izjavila je Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik