Povećanje obima robne razmene između Srbije i Turske

Bez autora
Mar 26 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom carine i trgovine Turske Nuretinom Čaniklijem o potencijalima za unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa između dve zemlje. Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da postoji veliki prostor za proširenje obima robne razmene Srbije i Turske, koja bi uskoro mogla da dostigne milijardu evra. Ljajić je najavio da će narednog meseca biti održane dve investitorske konferencije, u Istanbulu i Bursi, na kojima će Srbija imati priliku da sve svoje ekonomske potencijale predstavi uspešnim turskim kompanijama, među kojima već vlada veliko interesovanje za investiranje u Srbiju. Čanikli je obećao da će pozvati najveće turske kompanije da ulažu u Srbiju, i to u sektore energetike, građevinarstva, turizma i tekstila.

Povećanje obima robne razmene između Srbije i TurskePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom carine i trgovine Turske Nuretinom Čaniklijem o potencijalima za unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa između dve zemlje.

Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da postoji veliki prostor za proširenje obima robne razmene Srbije i Turske, koja bi uskoro mogla da dostigne milijardu evra.

Ljajić je najavio da će narednog meseca biti održane dve investitorske konferencije, u Istanbulu i Bursi, na kojima će Srbija imati priliku da sve svoje ekonomske potencijale predstavi uspešnim turskim kompanijama, među kojima već vlada veliko interesovanje za investiranje u Srbiju.

Čanikli je obećao da će pozvati najveće turske kompanije da ulažu u Srbiju, i to u sektore energetike, građevinarstva, turizma i tekstila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik