Svetska banka ključni partner Ministarstva privrede

Bez autora
Mar 26 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke, koju je predvodila viši direktor zadužen za trgovinu i konkurentnost na globalnom nivou Anabel Gonzales, o intenziviranju saradnje i pomoći ove institucije srpskoj privredi. Sertić je tom prilikom iskazao zahvalnost na dosadašnjoj podršci Svetske banke, i najavio da će ubrzo početi realizacija projekata ove finansijske institucije koji će pomoći našoj ekonomiji. Svetska banka je ključni partner Ministarstva privrede za dostizanje postavljenih ciljeva, kao što su unapređenje poslovnog okruženja, povećanje konkurentnosti privrede i kontinuirani rast privredne aktivnosti kroz sveobuhvatne strukturne reforme, objasnio je ministar. On je istovremeno najavio donošenje zakona o ulaganjima, kojim će strani i domaći investitori biti i formalno-pravno izjednačeni, a formiraće se i investicione kancelarije u svim opštinama.

Svetska banka ključni partner Ministarstva privredeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke, koju je predvodila viši direktor zadužen za trgovinu i konkurentnost na globalnom nivou Anabel Gonzales, o intenziviranju saradnje i pomoći ove institucije srpskoj privredi.

Sertić je tom prilikom iskazao zahvalnost na dosadašnjoj podršci Svetske banke, i najavio da će ubrzo početi realizacija projekata ove finansijske institucije koji će pomoći našoj ekonomiji.

Svetska banka je ključni partner Ministarstva privrede za dostizanje postavljenih ciljeva, kao što su unapređenje poslovnog okruženja, povećanje konkurentnosti privrede i kontinuirani rast privredne aktivnosti kroz sveobuhvatne strukturne reforme, objasnio je ministar.

On je istovremeno najavio donošenje zakona o ulaganjima, kojim će strani i domaći investitori biti i formalno-pravno izjednačeni, a formiraće se i investicione kancelarije u svim opštinama.

Kategorije ulaganja, od lokalnih do nacionalnih, biće precizno definisane, naveo je Sertić i napomenuo da za nekoliko nedelja počinje javna rasprava o ovom zakonskom rešenju, koje će, kako je rekao, biti usvojeno do leta.

Predstavnici Svetske banke ponudili su pomoć i na planu unapređenja rada državnih agencija, što je Sertić ocenio kao veoma značajno.

Prema njegovim rečima, podrška te banke u promeni zakona, svesti, procedura i pravilnika veoma je važna kako bismo agencije učinili znatno efikasnijim, a sredstva koristili na efektivan način.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik