Ikarbus "šminka" GSP "mercedese"

Bez autora
Mar 30 2015

Gradsko saobraćajno preduzeće poslaće 33 mercedesova autobusa, stara 12 godina, do decembra na remont u fabriku Ikarbus. Time će im se produžiti radni vek za još pet do šest godina. Reč je o solo crvenim mercedesima iz pogona “Kosmaj” koji su saobraćali na linijama 25P, 33, 47, 48, 50, 79 i na "potezu 300". Na tender za remont ovih vozila raspisan krajem januara javio se samo Ikarbus, pa je ova firma i dobila posao. Tri autobusa su već na popravci, a posle njih će biti poslato još šest grupa sa po pet vozila, kažu u GSP-u. Rok za remont sva 33 “mercedesa” je, kako kažu, 210 dana, dodajući da su se ova vozila pokazala jako izdržljivim do sada iako su prešla i po nekoliko stotina hiljada kilometara. Remont će obuhvatititi i unutrašnjost i spoljašnjost vozila. Predviđeni su bravarski i limarski radovi, zamena unutrašnjeg osvetljenja pošto će svi autobusu dobiti LED sijalice. Biće zamenjeni i dotrajali delovi na vozilima, imaćemo elektro i manje mehaničarske radove. Na kraju će sva vozila biti ofarbana i unutra i spolja, a i dalje će biti crvena, ističu u najvećem gradskom prevozniku.

Ikarbus "šminka" GSP "mercedese"Gradsko saobraćajno preduzeće poslaće 33 mercedesova autobusa, stara 12 godina, do decembra na remont u fabriku Ikarbus.

Time će im se produžiti radni vek za još pet do šest godina.

Reč je o solo crvenim mercedesima iz pogona “Kosmaj” koji su saobraćali na linijama 25P, 33, 47, 48, 50, 79 i na "potezu 300".

“Na tender za remont ovih vozila raspisan krajem januara javio se samo Ikarbus, pa je ova firma i dobila posao. Tri autobusa su već na popravci, a posle njih će biti poslato još šest grupa sa po pet vozila”, kažu u GSP-u.

Rok za remont sva 33 “mercedesa” je, kako kažu, 210 dana, dodajući da su se ova vozila pokazala jako izdržljivim do sada iako su prešla i po nekoliko stotina hiljada kilometara.

Remont će obuhvatititi i unutrašnjost i spoljašnjost vozila.

“Predviđeni su bravarski i limarski radovi, zamena unutrašnjeg osvetljenja pošto će svi autobusu dobiti LED sijalice. Biće zamenjeni i dotrajali delovi na vozilima, imaćemo elektro i manje mehaničarske radove. Na kraju će sva vozila biti ofarbana i unutra i spolja, a i dalje će biti crvena”, ističu u najvećem gradskom prevozniku.

U GSP-u su pre dva meseca najavili i kupovinu 50 novih solo autobusa do kraja 2015. godine, a ceo posao procenjen je na 1.089 milijardi dinara ili skoro devet miliona evra.

Kako kažu u GSP, prioritet je nabavka solo vozila, pošto je u poslednjih pet godina kupljeno svega 10 takvih autobusa, a najstariji su prešla više od million kilometara.

Na početku ove godine prosečna starost svih GSP autobusa bila je 9,17 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik