Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede kreditirao nabavku 83 nova traktora

Bez autora
Apr 01 2015

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je danas 83 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima za nabavku novih traktora. Ukupna vrednost dodeljenih ugovora jeste 1,2 miliona evra. Ugovore je korisnicima uručio direktor Fonda Jožef Sabo, koji je naglasio da su uslovi kreditiranja za nabavku novih traktora bili veoma povoljni, sa kamatom od dva odsto na godišnjem nivou, grejs periodom od šest meseci i sa rokom otplate od pet godina. Sabo je dodao da je ova kreditna linija veoma popularna kod poljoprivrednika, pa je u protekle tri godine dodeljeno više od 400 ugovora za nabavku traktora. Ohrabruje činjenica da su poljoprivrednici, pre svega mladi, zainteresovani za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, jer se na vojvođanskim oranicama još uvek mogu videti traktori koji su proizvedeni pre gotovo četiri decenije, kazao je Jožef Sabo.

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede kreditirao nabavku 83 nova traktoraPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je danas 83 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima za nabavku novih traktora. Ukupna vrednost dodeljenih ugovora jeste 1,2 miliona evra.

Ugovore je korisnicima uručio direktor Fonda Jožef Sabo, koji je naglasio da su uslovi kreditiranja za nabavku novih traktora bili veoma povoljni, sa kamatom od dva odsto na godišnjem nivou, grejs periodom od šest meseci i sa rokom otplate od pet godina.

Sabo je dodao da je ova kreditna linija veoma popularna kod poljoprivrednika, pa je u protekle tri godine dodeljeno više od 400 ugovora za nabavku traktora.

Ohrabruje činjenica da su poljoprivrednici, pre svega mladi, zainteresovani za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, jer se na vojvođanskim oranicama još uvek mogu videti traktori koji su proizvedeni pre gotovo četiri decenije, kazao je Jožef Sabo.

Sabo je još dodao da su u okviru prolećne kreditne linije Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, pored konkursa za nabavku novih traktora, poljoprivrednicima na raspolaganju u konkursi za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, staklenika i plastenika, protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, te za nabavku teladi za tov. Kako iz Fonda navode, interesovanje za sve prolećne kreditne linije je veliko, pa su do sada pristigle 523 prijave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik