Opet traže kupca za zgradu „Jugoeksporta”

Bez autora
Apr 01 2015

Zgrada "Jugoeksporta" u Kolarčevoj ulici u centru Beograda opet traži kupca. Agencija za privatizaciju Srbije sedmi put nudi na prodaju objekte ove kompanije u stečaju, čija je ukupna vrednost, zajedno sa još dve nekretnine, procenjena na 5,85 milijardi dinara. Ponude mogu da se dostavljaju do 19. maja, a tada će ponude i biti otvorene. Od šest spratova zgrade u Kolarčevoj poslednji nije dat u prodaju, jer vlasnik tih prostorija nije "Jugoeksport". Kupcima se nudi 5.505 kvadratnih metara poslovne zgrade u srcu srpske prestonice, zatim lokal na Trgu republike od 74 kvadrata i garaža u Siminoj ulici koja ima 192 kvadrata. Prema pravilima, stečajni upravnik "Jugoeksporta" je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko premaši 50 odsto procenjene vrednosti imovine. Ako je ponuđena cena manja od 50 odsto vrednosti imovine, ponude mora da prihvati i odbor poverilaca.

Opet traže kupca za zgradu „Jugoeksporta”Zgrada "Jugoeksporta" u Kolarčevoj ulici u centru Beograda opet traži kupca. Agencija za privatizaciju Srbije sedmi put nudi na prodaju objekte ove kompanije u stečaju, čija je ukupna vrednost, zajedno sa još dve nekretnine, procenjena na 5,85 milijardi dinara. Ponude mogu da se dostavljaju do 19. maja, a tada će ponude i biti otvorene.

Od šest spratova zgrade u Kolarčevoj poslednji nije dat u prodaju, jer vlasnik tih prostorija nije "Jugoeksport". Kupcima se nudi 5.505 kvadratnih metara poslovne zgrade u srcu srpske prestonice, zatim lokal na Trgu republike od 74 kvadrata i garaža u Siminoj ulici koja ima 192 kvadrata.

Prema pravilima, stečajni upravnik "Jugoeksporta" je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko premaši 50 odsto procenjene vrednosti imovine. Ako je ponuđena cena manja od 50 odsto vrednosti imovine, ponude mora da prihvati i odbor poverilaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik