Zajednički raditi na otklanjanju barijera koje opterećuju poslovanje

Bez autora
Apr 13 2015

Privredna komora Unsko-sanskog kantona (USK) u ovoj godini nastavit će aktivnosti, započete prošle godine, koje se tiču, prije svega, analize stanja i barijera, koje opterećuju poslovanje i registraciju biznisa. Predsjednik Komore Ismet Pašalić izjavio je da one idu u istom pravcu s najavljenim aktivnostima nove Vlade.Mi smo uspostavili korektan partnerski odnos i imali smo već nekoliko radnih sastanaka na kojima smo se u načelu složili, prije svega, o definiciji problema i načinu njihovog rješavanja, doduše ne u cjelini, jer još nije kompletno stanje snimljeno, kazao je Pašalić.

Zajednički raditi na otklanjanju barijera koje opterećuju poslovanjePrivredna komora Unsko-sanskog kantona (USK) u ovoj godini nastavit će aktivnosti, započete prošle godine, koje se tiču, prije svega, analize stanja i barijera, koje opterećuju poslovanje i registraciju biznisa.

Predsjednik Komore Ismet Pašalić izjavio je za Fenu da one idu u istom pravcu s najavljenim aktivnostima nove Vlade.

- Mi smo uspostavili korektan partnerski odnos i imali smo već nekoliko radnih sastanaka na kojima smo se u načelu složili, prije svega, o definiciji problema i načinu njihovog rješavanja, doduše ne u cjelini, jer još nije kompletno stanje snimljeno - kazao je Pašalić.

Po njegovim riječima, zajednički će se raditi na razvojnim projektima i stvaranju povoljnijih uvjeta za investiranje, kao i na promociji USK-a, te promjeni njegovog sadašnjeg imidža, kako bi postao privlačan za investitore.

U tom pravcu, kako je dodao, nedavno je upriličena zajednička posjeta predstavnika Vlade i Komore Karlovačkoj županiji u susjednoj Hrvatskoj, odnosno tamošnjoj Županijskoj komori, s kojom je uspostavljena saradnja još u decembru 1995. godine.

- Skoro 20 godina imamo kontinuitet u saradnji i prijateljske odnose, a imamo i puno toga da naučimo i da primijenimo kod nas. Kakav je odnos prema privredi, kako se potiče, koji projekti sa županijskog, odnosno kantonalnog nivoa idu prema općinskom, itd. Vidjeli smo da to jako dobro funkcionira - rekao je Pašalić.

Delegacija USK-a primljena je i u Karlovačkoj županiji, gdje se razgovaralo o privrednoj saradnji i saobraćajnoj povezanosti dvije regije, te o njihovom unapređenju u narednom periodu.

Premijer USK-a Izudin Saračević predložio je da Karlovačka županija bude regija partner na ovogodišnjem sajmu EKOBIS, što su domaćini u načelu prihvatili.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik