Završetak radova na Glavnom kolektoru Kula–Vrbas u junu

Bez autora
Apr 16 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković obišla je danas završne radove na izgradnji Glavnog kolektora Kula–Vrbas, koji pokriva te dve opštine u kojima živi približno 86.500 stanovnika. Bogosavljević-Bošković je tom prilikom ocenila da je ovaj projekat od velikog značaja ne samo za stanovnike ovih opština, već i za zaštitu životne sredine. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je potpisalo Ugovor o završetku izgradnje Glavnog kolektora Kula–Vrbas, čime je obezbedilo ukupno 106 miliona dinara za završetak radova na tom kolektoru, navela je ona. Prema njenim rečima, ovo je završetak pete i poslednje faze, što će omogućiti priključenje stanovništva opštine Kula na ovaj kolektor, a time i na Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda u Vrbasu, koje se finansira iz pretpristupnih sredstava EU.

Završetak radova na Glavnom kolektoru Kula–Vrbas u junuMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković obišla je danas završne radove na izgradnji Glavnog kolektora Kula–Vrbas, koji pokriva te dve opštine u kojima živi približno 86.500 stanovnika.

Bogosavljević-Bošković je tom prilikom ocenila da je ovaj projekat od velikog značaja ne samo za stanovnike ovih opština, već i za zaštitu životne sredine.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je potpisalo Ugovor o završetku izgradnje Glavnog kolektora Kula–Vrbas, čime je obezbedilo ukupno 106 miliona dinara za završetak radova na tom kolektoru, navela je ona.

Prema njenim rečima, ovo je završetak pete i poslednje faze, što će omogućiti priključenje stanovništva opštine Kula na ovaj kolektor, a time i na Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda u Vrbasu, koje se finansira iz pretpristupnih sredstava EU.

Bogosavljević-Bošković je naglasila da EU finansira izgradnju tog postrojenja u Vrbasu u vrednosti od oko 12,2 miliona evra, a obezbedila je i sredstva u iznosu od 2,1 milion evra kao tehničku pomoć za pripremu tehničke i tenderske dokumentacije.

Ugovor o izgradnji pete faze potpisan je još 2010. godine, ali su radovi obustavljeni 2011. godine, i od tada su u prekidu.

Radovi zvanično počinju danas, a trebalo bi da se završe u roku od 60 dana.

Bogosavljević-Bošković je, nakon obilaska radova, održala sastanak sa predstavnicima opština Kula i Vrbas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik