U Irigu puštena u rad mašina za uništavanje fasifikovane robe

Bez autora
Apr 16 2015

Načelnik odeljenja za tehnički nadzor tržišne inspekcije Slaviša Petković kazao je da će se korišćenjem mašine za uništavanje falsifikovane robe učiniti još jedan korak ka suzbijanju krivotvorene robe na srpskom tržištu. On je na prvoj javnoj demonstarciji rada mašine za uništavanje falsifikovane robe, u skladištu u Irigu, rekao da na ovaj način podržavamo legalnu proizvodnju po najvišim standardima, jer kupovina kvalitetnih proizvoda doprinosi budžetu zemlje, boljem zdravlju građana, ali i smanjuje kriminalne radnje. Tržišni inspektori su uz pomoć mašine za uništavanje falsifikovane robe, koja je donacija Evropske unije u okviru projekta „Sprovođenje prava intelektualne svojine“, ovom prilikom uništili falsifikovanu i piratsku robu koja predstavlja opasnost po zdravlje i bezbednost potrošača, jer su to produžni kablovi, utičnice za struju, zvučnici, mobilni telefoni, daljinski upravljači i CD.

U Irigu puštena u rad mašina za uništavanje fasifikovane robeNačelnik odeljenja za tehnički nadzor tržišne inspekcije Slaviša Petković kazao je da će se korišćenjem mašine za uništavanje falsifikovane robe učiniti još jedan korak ka suzbijanju krivotvorene robe na srpskom tržištu.

On je na prvoj javnoj demonstarciji rada mašine za uništavanje falsifikovane robe, u skladištu u Irigu, rekao da na ovaj način podržavamo legalnu proizvodnju po najvišim standardima, jer kupovina kvalitetnih proizvoda doprinosi budžetu zemlje, boljem zdravlju građana, ali i smanjuje kriminalne radnje.

Tržišni inspektori su uz pomoć mašine za uništavanje falsifikovane robe, koja je donacija Evropske unije u okviru projekta „Sprovođenje prava intelektualne svojine“, ovom prilikom uništili falsifikovanu i piratsku robu koja predstavlja opasnost po zdravlje i bezbednost potrošača, jer su to produžni kablovi, utičnice za struju, zvučnici, mobilni telefoni, daljinski upravljači i CD.

Viši savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Despotović izjavila je da projekat „Sprovođenje prava intelektualne svojine“ ima za cilj da pomogne Srbiji u jačanju kapaciteta zaštite i sprovođenja prava intelektualne svojine u Srbiji.

Ona je rekla da osim državnih organa, koji su zaduženi za borbu protiv krivotvorenja i piraterije, svest građana o štetnosti i posledicama korišćenja krivotvorenih proizvoda predstavlja dobar mehanizam smanjenja potražnje za kupovinom falsifikata i pruža podršku legalnoj trgovini.

Despotović je dodala da falsifikovana roba stvara troškove, urušava ekonomski sistem zemlje ugrožavajući javno zdravlje i bezbednost, zbog čega je neophodno jačanje svesti u pogledu korišćenja robe originalne proizvodnje.

Direktor JP „Komunalac“ Irig Goran Ćato rekao je da je uništavanje falsifikovane i piratske robe na ekološki prihvatljiv način kojim se sprečava dalje korišćenje opasnih falsifikata u interesu građana i ekonomije i da stoga podržava napore tržišne inspekcije u primeni evropskih standarda u postupanju sa tom robom.

Kampanju „Falsifikati koštaju više, kupujem originale“ sprovode Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Expertise France – francuska tehnička stručna agencija i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik