Vlada uskoro o povećanju kapitala Slovenskih železnica

Bez autora
Apr 19 2015

Cerarova vlada trebala bi uskoro odlučivati o dokapitalizaciji Slovenskih železnica od 110 milijuna eura. Novac će kompanija iskoristit kako bi napokon otplatila kredit koji je 2004. podigla kako bi kupila Siemensove elektromotorne vlakove. Nakon dokapitalizacije, temeljni kapital iznosit će 205 milijuna eura, a ukupni financijski dug SŽ-a oko 120 milijuna eura. U slučaju da vlada odobri dokapitalizaciju, država će u Slovenske železnice u četiri godine uložiti 244 milijuna eura. Zanimljivo,. ova je točka najprije bila skinuta s dnevnog reda sjednice koja će se održati u četvrtak, no naknadno je ponovno uvrštena.

Vlada uskoro o povećanju kapitala Slovenskih železnicaCerarova vlada trebala bi uskoro odlučivati o dokapitalizaciji Slovenskih železnica od 110 milijuna eura.

Novac će kompanija iskoristit kako bi napokon otplatila kredit koji je 2004. podigla kako bi kupila Siemensove elektromotorne vlakove.

Nakon dokapitalizacije, temeljni kapital iznosit će 205 milijuna eura, a ukupni financijski dug SŽ-a oko 120 milijuna eura.

U slučaju da vlada odobri dokapitalizaciju, država će u Slovenske železnice u četiri godine uložiti 244 milijuna eura. Zanimljivo,. ova je točka najprije bila skinuta s dnevnog reda sjednice koja će se održati u četvrtak, no naknadno je ponovno uvrštena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik