Hemofarmu status ovlašćenog privrednog subjekta

Bez autora
Apr 19 2015

Uprava carina Srbije saopštila je da je Hemofarm prva kompanija koja je dobila status ovlašćenog privrednog subjekta koji dobijaju firme koje predstavljaju pouzdanog i proverenog partnera. Do sada je ukupno pet kompanija podnelo zahtev za odobrenje statusa ovlašćenog privrednog subjekta, a 1. aprila doneto je rešenje o dodeljivanju tog statusa našoj kompaniji, saopšteno je iz kompanije. Kako je istakla Uprava carina, Hemofarm je sada priznat kao siguran partner na carinskom području Srbije. Kao podršku razvoju privrede Srbije, Uprava carina nastavlja da izdaje odobrenja za primenu pojednostavljenih carinskih postupaka kompanijama koje posluju savesno i u skladu sa zakonom, čime je omogućeno njihovo efikasnije i ekonomičnije poslovanje. Sva pojednostavljenja nisu ista, jer većina kompanija koja posluje u Srbiji nije tehnički spremna za sofisticirana pojednostavljenja koja na domaće tržište ulaze sa uvođenjem evropskih standarda.

Hemofarmu status ovlašćenog privrednog subjektaUprava carina Srbije saopštila je da je Hemofarm prva kompanija koja je dobila status ovlašćenog privrednog subjekta koji dobijaju firme koje predstavljaju pouzdanog i proverenog partnera.

Do sada je ukupno pet kompanija podnelo zahtev za odobrenje statusa ovlašćenog privrednog subjekta, a 1. aprila doneto je rešenje o dodeljivanju tog statusa našoj kompaniji, saopšteno je iz kompanije.

Kako je istakla Uprava carina, Hemofarm je sada priznat kao siguran partner na carinskom području Srbije. Kao podršku razvoju privrede Srbije, Uprava carina nastavlja da izdaje odobrenja za primenu pojednostavljenih carinskih postupaka kompanijama koje posluju savesno i u skladu sa zakonom, čime je omogućeno njihovo efikasnije i ekonomičnije poslovanje. Sva pojednostavljenja nisu ista, jer većina kompanija koja posluje u Srbiji nije tehnički spremna za sofisticirana pojednostavljenja koja na domaće tržište ulaze sa uvođenjem evropskih standarda. To je slučaj i sa statusom ovlašćenog privrednog subjekta koji ne može da dobije bilo ko, već samo ona kompanija koja je prošla rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i za koju je zaključeno da je usvojila stroge evropske standarde, kao i da je sposobna da garantuje bezbednost u proizvodnji, skladištenju, distribuciji robe.

Kompanije koje od carinske administracije dobiju odobrenje za status ovlašćenog prvrednog subjekta, predstavljaju pouzdanog partnera i zato koriste veći broj pogodnosti u carinskom postupku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik