Zahvaljujući novim investicijama zaposleno 7.437 ljudi

Bez autora
Apr 23 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je za godinu dana rada Vlade u našu zemlju investirano 576 miliona evra, što je omogućilo otvaranje 7.437 radnih mesta.Vučić je istakao da su u pripremi 62 projekta i da bi, pod uslovom da svi budu realizovani, u narednih nekoliko godina to obezbedilo ulaganje od 993 miliona evra i otvaranje približno 32.850 radnih mesta.

Zahvaljujući novim investicijama zaposleno 7.437 ljudiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je za godinu dana rada Vlade u našu zemlju investirano 576 miliona evra, što je omogućilo otvaranje 7.437 radnih mesta.

Vučić je u intervjuu za list "Nedeljnik" istakao da su u pripremi 62 projekta i da bi, pod uslovom da svi budu realizovani, u narednih nekoliko godina to obezbedilo ulaganje od 993 miliona evra i otvaranje približno 32.850 radnih mesta.

Prema njegovim rečima, stopa nezaposlenosti u Srbiji je krajem 2014. godine smanjena na 16,8 odsto, što je 5,6 odsto u poređenju sa krajem 2012. godine.

Veliki uspeh Vlade jeste to što je budžetski deficit u prvom kvartalu ove godine iznosio 21,4 milijarde dinara, a u istom periodu prošle godine bio je 75,2 milijarde dinara, kao i to što će "Železara Smederevo" u maju postati profitabilna, objasnio je premijer.

On je napomenuo da se o HIP "Petrohemiji" Pančevo razgovara sa Turcima, o "Azotari Pančevo" sa Azerbejdžancima, dok su za FAP i "Prvu petoletku" zainteresovani nemački i italijanski investitori.

Vučić je naveo da Vlada ne želi da prodaje i privatizuje "Elektroprivredu Srbije" (EPS), već želi da proširi svoj uticaj, razgovarajući sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom o kupovini ili stvaranju zajedničkih preduzeća.

Istovremeno, on je preneo da je zadovoljan rezultatima rada Ministarstva odbrane i najavio ulaganje u remont postojećih i nabavku novih vazduhoplova.

Do marta sledeće godine, kako je istakao, Ministarstvo će imati četiri Miga 29 i dva Miga 21 u potpuno ispravnom stanju, dok će biti kupljena i dva nova transportna helikoptera iz porodice Mi-17.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik