Znatno poskupljenje goriva u Sloveniji

Bez autora
Apr 28 2015

Cijene naftnih derivata u Sloveniji od utorka u ponoć znatnije će se povećati nakon dužeg vremena stabilnosti ili minimalnog poskupljenja. Najviše će - za 5,4 eurocenta - poskupjeti 100-oktanski benzin, čija je nova maloprodajna cijena 1,409 eura za litru, dok za 5,1 eurocenti poskupljuje najprodavaniji eurosuper s 95 oktana, koji će u maloprodaji na pumpama stajati 1,362 eura, a poskupljuju i dizel gorivo i loživo ulje. Cijene derivata u Sloveniji se mijenjaju svakih 14 dana, na temelju vladine uredbe i ovisno o odnosu američkog dolara i eura te cijene nafte na svjetskom tržištu, a vlada u cijene može intervenirati i mijenjanjem trošarina koje čine najveći dio u strukturi cijene.

Znatno poskupljenje goriva u SlovenijiCijene naftnih derivata u Sloveniji od utorka u ponoć znatnije će se povećati nakon dužeg vremena stabilnosti ili minimalnog poskupljenja.

Najviše će - za 5,4 eurocenta - poskupjeti 100-oktanski benzin, čija je nova maloprodajna cijena 1,409 eura za litru, dok za 5,1 eurocenti poskupljuje najprodavaniji eurosuper s 95 oktana, koji će u maloprodaji na pumpama stajati 1,362 eura, a poskupljuju i dizel gorivo i loživo ulje.

Cijene derivata u Sloveniji se mijenjaju svakih 14 dana, na temelju vladine uredbe i ovisno o odnosu američkog dolara i eura te cijene nafte na svjetskom tržištu, a vlada u cijene može intervenirati i mijenjanjem trošarina koje čine najveći dio u strukturi cijene.

Vlada premijera Mire Cerara od dolaska na vlasti prije pola godine susreće se s kritikama oporbe da drži previsoke iznose trošarina kojima puni proračun, ne vodeći računa o tome koliko gubi na manjoj prodaji jer su derivati u većini susjednih država jeftiniji pa vozila u tranzitu, ali i mnogi domaći vozači, radije tankiraju kod susjeda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik