Maloprodaja u Sloveniji na mjesečnoj razini pala 2,8%

Bez autora
Apr 29 2015

Prihod koji je u slovenskoj maloprodaji ostvaren u ožujku ove godine smanjen je za 2,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok realni pad prihoda prodaje na malo na godišnjoj razini iznosi 1,8 posto, objavio je u srijedu slovenski statistički zavod. Ako se iz podatka izuzme prodaja na malo motornih goriva na crpkama, godišnji pad prihoda u maloprodaji iznosi 1,2 posto. Prodaja hrane, pića i duhanskih proizvoda smanjila se u zadnjoj godini dana za 1,7 posto. Ipak, u prvom kvartalu 2015. godine realni prihod trgovine na malo u Sloveniji bio je za 0,7 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, što sugerira da će gospodarski rast zabilježen u prošloj godini u ovoj rezultirati zaustavljanjem pada potrošnje u segmentu maloprodaje.

Maloprodaja u Sloveniji na mjesečnoj razini pala 2,8%Prihod koji je u slovenskoj maloprodaji ostvaren u ožujku ove godine smanjen je za 2,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok realni pad prihoda prodaje na malo na godišnjoj razini iznosi 1,8 posto, objavio je u srijedu slovenski statistički zavod.

Ako se iz podatka izuzme prodaja na malo motornih goriva na crpkama, godišnji pad prihoda u maloprodaji iznosi 1,2 posto. Prodaja hrane, pića i duhanskih proizvoda smanjila se u zadnjoj godini dana za 1,7 posto.

Ipak, u prvom kvartalu 2015. godine realni prihod trgovine na malo u Sloveniji bio je za 0,7 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, što sugerira da će gospodarski rast zabilježen u prošloj godini u ovoj rezultirati zaustavljanjem pada potrošnje u segmentu maloprodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik