ACI: Bruto dobit uzletjela sedam puta

Bez autora
May 02 2015

Najveća nautička grupacija u Hrvatskoj Adriatic Croatia International Club (ACI) ostvarila je u prošloj godini bruto dobit od 33,5 milijuna kuna, što je za 28,5 milijuna kuna ili čak sedam puta više od rezultata ostvarenog 2013. godine. Prema rezultatima poslovanja za 2014. godinu ACI je ostvario prihode u iznosu od 213,2 milijuna kuna (povećanje od 4 posto), te rashode u iznosu od 179,7 milijuna kuna (smanjenje za 10 posto). Kako se navodi u priopćenju Društva, po odbitku poreza na dobit u iznosu od 7,2 milijuna kuna, ostvarena je neto dobit društva u iznosu od 26,3 milijuna kuna. U kategoriji prihoda od poslovnih aktivnosti (godišnji, mjesečni i dnevni vez) povećanje bilježe prihodi od stalnog godišnjeg veza, gdje je ostvareno 102 milijuna kuna prihoda (plus 2 posto), te prihodi od usluga dnevnog tranzitnog veza. U tranzitu je realizirano 51,8 milijuna kuna prihoda (povećanje 5 posto). Kod ostalih usluga za nautičare zabilježeno je smanjenje prihoda što ukazuje da je manja dodatna potrošnja nautičara u segmentu tehničkih usluga tijekom njihova boravka u marinama.

ACI: Bruto dobit uzletjela sedam putaNajveća nautička grupacija u Hrvatskoj Adriatic Croatia International Club (ACI) ostvarila je u prošloj godini bruto dobit od 33,5 milijuna kuna, što je za 28,5 milijuna kuna ili čak sedam puta više od rezultata ostvarenog 2013. godine.

Prema rezultatima poslovanja za 2014. godinu ACI je ostvario prihode u iznosu od 213,2 milijuna kuna (povećanje od 4 posto), te rashode u iznosu od 179,7 milijuna kuna (smanjenje za 10 posto). Kako se navodi u priopćenju Društva, po odbitku poreza na dobit u iznosu od 7,2 milijuna kuna, ostvarena je neto dobit društva u iznosu od 26,3 milijuna kuna.

U kategoriji prihoda od poslovnih aktivnosti (godišnji, mjesečni i dnevni vez) povećanje bilježe prihodi od stalnog godišnjeg veza, gdje je ostvareno 102 milijuna kuna prihoda (plus 2 posto), te prihodi od usluga dnevnog tranzitnog veza. U tranzitu je realizirano 51,8 milijuna kuna prihoda (povećanje 5 posto). Kod ostalih usluga za nautičare zabilježeno je smanjenje prihoda što ukazuje da je manja dodatna potrošnja nautičara u segmentu tehničkih usluga tijekom njihova boravka u marinama.

Kad je riječ o fizičkim pokazateljima na godišnjem vezu u 21 ACI marini registrirano je 3.393 godišnja veza, dok je kroz nautičku sezonu ostvareno 105 tisuća brod-dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik