Novi podsticaji za razvoj poduzetništva i obrta u Kaknju

Bez autora
May 05 2015

Općina Kakanj refundirati će troškove osnivanja novih obrtničkih, trgovačkih i ugostiteljskih radnji te dio troškova osnivanja preduzeća u ovoj godini. Općinsko vijeće Kaknja je za ovu namjenu planiralo sredstva u ovogodišnjem budžetu.Tako će svi budući vlasnici obrtničkih, trgovačkih i ugostiteljskih radnji i preduzeća - d.o.o., koji registriraju djelatnost na području općine Kakanj u 2015. godini, moći će da podnesu zahtjev za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2015. godinu.

Novi podsticaji za razvoj poduzetništva i obrta u KaknjuOpćina Kakanj refundirati će troškove osnivanja novih obrtničkih, trgovačkih i ugostiteljskih radnji te dio troškova osnivanja preduzeća u ovoj godini.

Općinsko vijeće Kaknja je za ovu namjenu planiralo sredstva u ovogodišnjem budžetu.

Tako će svi budući vlasnici obrtničkih, trgovačkih i ugostiteljskih radnji i preduzeća - d.o.o., koji registriraju djelatnost na području općine Kakanj u 2015. godini, moći će da podnesu zahtjev za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2015. godinu.

Uslovi i kriteriji za ostvarivanje prava na podsticaje po ovom osnovu navedeni su u Programu utroška sredstava iz budžeta Općine Kakanj na ime podsticaja razvoja poduzetništva i obrta za 2015. godinu.

Zahtjevi za ovu vrstu podsticaja trebaju se s neophodnom dokumentacijom predati prijemnoj kancelariji Općine Kakanj najkasnije do 20. decembra 2015. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik