Air Serbia najavljuje code share sporazum sa Air China

Bez autora
May 05 2015

Air Serbia objavila je početak sprovođenja code share sporazuma sa kompanijom Air China, nacionalnim avioprevoznikom Narodne Republike Kine. Sporazum će omogućiti bližu komercijalnu saradnju između dve aviokompanije, proširiti mreže destinacija i putnicima omogućiti veći izbor kada putuju između Evrope i Dalekog istoka. Odredbe code share sporazuma postavljene su tokom nedavne posete menadžmenta Air Serbia Pekingu, kada su održani razgovori sa rukovodiocima najznačajnijih kineskih kompanija i institucija u oblasti putovanja i turizma, među kojima su Air China, Kineska administracija za civilno vazduhoplovstvo (CAAC) i Međunarodna turistička služba Kine. Ovaj sporazum uspostavljen je nakon odobrenja bezbednosne provere Air Serbia, po zahtevima Kineske administracije za civilno vazduhoplovstvo.

Air Serbia najavljuje code share sporazum sa Air ChinaAir Serbia objavila je početak sprovođenja code share sporazuma sa kompanijom Air China, nacionalnim avioprevoznikom Narodne Republike Kine. Sporazum će omogućiti bližu komercijalnu saradnju između dve aviokompanije, proširiti mreže destinacija i putnicima omogućiti veći izbor kada putuju između Evrope i Dalekog istoka.

Odredbe code share sporazuma postavljene su tokom nedavne posete menadžmenta Air Serbia Pekingu, kada su održani razgovori sa rukovodiocima najznačajnijih kineskih kompanija i institucija u oblasti putovanja i turizma, među kojima su Air China, Kineska administracija za civilno vazduhoplovstvo (CAAC) i Međunarodna turistička služba Kine. Ovaj sporazum uspostavljen je nakon odobrenja bezbednosne provere Air Serbia, po zahtevima Kineske administracije za civilno vazduhoplovstvo.

Po ovom sporazumu, koji stupa na snagu 5. maja, zajednički letovi biće uspostavljeni na relaciji Beograd-Peking, pri čemu će Air Serbia dodeliti svoj "JU" kod letovima na liniji Peking-Beč koje obavlja Air China, a Air China će dodati svoju marketing oznaku letovima koje obavlja Air Serbia na liniji između Beograda i Beča. Osim toga, aviokompanije će nastaviti da razmatraju mogućnosti za povezivanje dodatnih destinacija, što će doprineti većem izboru za putnike i omogućiti rast ovog partnerstva.

Code share partnerstva su osnovni stub naše strategije kojom želimo da omogućimo veću fleksibilnost i izbor putnicima kada putuju do dalekih destinacija, a naše sveobuhvatno komercijalno partnerstvo sa aviokompanijom Air China je ključan korak ka učvršćivanju našeg prisustva u Kini i na Dalekom istoku. Sada smo u mogućnosti da unapredimo našu ponudu poslovnih i turističkih putovanja između Srbije i Kine, i dalje ka strateški značajnim destinacijama širom Azije i Evrope. Istovremeno, uvereni smo da će saradnja naše dve aviokompanije doprineti ne samo tradicionalno prijateljskim odnosima i napretku u ostvarivanju ekonomskih veza između Srbije i Kine, već može imati i značajnu ulogu u olakšanom privlačenju kineskih investicija u zemlje u okviru naše mreže destinacija, koje predstavljaju strateški prioritet za naš širi region, rekao je ovim povodom Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia.

Osnov za uspostavljanje čvršće komercijalne saradnje između ova dva avioprevoznika predstavlja obnavljanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Kine, čije je usaglašavanje pokrenuto u maju 2014, sa ciljem da se ažurira sporazum koji je uspostavljen još 1972. godine i da se definiše regulatorni okvir za odnose između aviokompanije dve zemlje, Air Serbia-e i Air China-e. Code share sporazum je uspostavljen nakon Specijalnog proretnog ugovora (SPA) između Air Serbia-e i Air China-e, koji je uspostavljen u septembru 2014. godine i omogućio ovim aviokompanijama da svojim putnicima ponude pristup značajnom broju destinacija u okviru njihovih mreža u Evropi, Aziji i Australiji, iz Beograda, Šangaja i Pekinga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik