Mercator: Kvartalna dobit 4,1 milijun eura

Bez autora
May 13 2015

Mercator je u prvom kvartalu ostvario 628,7 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 0,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. U prvom je tromjesečju ostvario dobit od 4,1 milijuna eura, a riječ je o prvom kvartalnom pozitivnom rezultatu Mercatora nakon više godina. Lani je u prva tri mjeseca Mercator imao 8,5 milijuna eura gubitka. Značajnom poboljšanju poslovnog rezultata doprinijeli su viši prihodi, smanjenje troškova i restrukturiranje financijskih obveza. Rezultati kvartalnog poslovanja Mercatora objavljeni su dan kasnije nego što se najavljivalo, i to zbog velikog požara koji je u utorak u Ljubljani uništio dvije trećine Mercatorova glavnog skladišta, pri čemu je jedna osoba izgubila život.

Mercator: Kvartalna dobit 4,1 milijun euraMercator je u prvom kvartalu ostvario 628,7 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 0,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

U prvom je tromjesečju ostvario dobit od 4,1 milijuna eura, a riječ je o prvom kvartalnom pozitivnom rezultatu Mercatora nakon više godina. Lani je u prva tri mjeseca Mercator imao 8,5 milijuna eura gubitka. Značajnom poboljšanju poslovnog rezultata doprinijeli su viši prihodi, smanjenje troškova i restrukturiranje financijskih obveza.

Rezultati kvartalnog poslovanja Mercatora objavljeni su dan kasnije nego što se najavljivalo, i to zbog velikog požara koji je u utorak u Ljubljani uništio dvije trećine Mercatorova glavnog skladišta, pri čemu je jedna osoba izgubila život.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik