Austrijanci zainteresovani za ulaganja

Bez autora
May 19 2015

Predstavnici austrijske kompanije Štrabag i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zainteresovani su za saradnju, a mogućnosti zajedničke realizacije projekata su brojni, ocijenjeno je na današnjem sastanku. Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, primio je danas rukovodstvo austrijske kompanije Štrabag, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj, ali i potencijalnoj saradnji u oblasti unapređenja infrastrukture u Crnoj Gori. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Brajović je podsjetio na značajne poslove koji su povjereni Štrabagu u prethodnom periodu i pozdravio interesovanje kompanije za uključenje u infrastrukturne projekte čija realizacija tek predstoji...

Predstavnici austrijske kompanije Štrabag i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zainteresovani su za saradnju, a mogućnosti zajedničke realizacije projekata su brojni, ocijenjeno je na današnjem sastanku.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, primio je danas rukovodstvo austrijske kompanije Štrabag, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj, ali i potencijalnoj saradnji u oblasti unapređenja infrastrukture u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Brajović je podsjetio na značajne poslove koji su povjereni Štrabagu u  prethodnom periodu i pozdravio interesovanje kompanije za uključenje u infrastrukturne projekte čija realizacija tek predstoji.

“U tom cilju, ministar je informisao goste o predstojećim projektima, među kojima je svakako poseban akcenat bio na izgradnji autoputa Bar-Boljare, primorskoj varijanti Jadransko-jonskog autoputa, rehabilitaciji željezničkog pravca Bar-Beograd. Istakao je i da će kvalitetnije infrastrukturno zaleđe neminovno doprinijeti podizanju nivoa konkurentnosti Luke Bar”, saopšteno je iz Ministarstva.

Predstavnici kompanije, dodaje se u saopštenju, istakli su značaj dosadašnje saradnje s crnogorskom Vladom na realizaciji mnogih infrastrukturnih projekata. “Dali su i punu podršku budućim aktivnostima koji se preduzimaju kada je u pitanju realizacija strateškog projekta autoputa, te iskazali i svoju zainteresovanost da učestvuju u realizaciji projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ističu da je na sastanku iskazana potreba održavanja magistralnih i regionalnih puteva. “Upotrebna vrijednost mreže državnih puteva, je posao koji godinama uspješno obavlja preduzeće Crnagoraput, čiji je vlasnik Štrabag”, saopštili su iz Ministarstva, dodajući da  su obje strane zainteresovane za unapređenje saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik