Mesna industrija "Bajra" u Kaknju će graditi pogon vrijedan 50 miliona KM!

Bez autora
May 25 2015

Nakon početka pripremnih radova za izgradnju fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla u koju će zagrebačka “Agroproteinka” investirati 20 miliona KM, nakon izgradnje fabrike madraca, nakon najave izgradnje tri nova proizvodna pogona na lokaciji Poduzetničke zone “Vrtlište”, u Kakanj stiže još jedna investicija vrijedna 50 miliona KM. Kako se navodi na internet stranici Općine Kakanj, Mesna industrija "Bajra" dolazi u Kakanj gdje će graditi svoje proizvodne pogone, što će donijeti veliki broj radnih mjesta, prenosi ekapija. Mesnu industriju Bajra smo zaista srdačno primili u Kaknju, a ovo je prilika da im još jednom zaželimo dobrodošlicu. Drago nam je da smo dio tima ovog investitora jer, podsjećam, naše opredjeljenje je da uvijek i u svakoj prilici budemo na usluzi investitorima, da umjesto njih rješavamo administrativne poslove, da rješavamo procedure, da im konstantno obezbjeđujemo pogodnosti za investiranje, da im nudimo olakšice, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Mesna industrija "Bajra" u Kaknju će graditi pogon vrijedan 50 miliona KM!Nakon početka pripremnih radova za izgradnju fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla u koju će zagrebačka “Agroproteinka” investirati 20 miliona KM, nakon izgradnje fabrike madraca, nakon najave izgradnje tri nova proizvodna pogona na lokaciji Poduzetničke zone “Vrtlište”, u Kakanj stiže još jedna investicija vrijedna 50 miliona KM.

Kako se navodi na internet stranici Općine Kakanj, Mesna industrija "Bajra" dolazi u Kakanj gdje će graditi svoje proizvodne pogone, što će donijeti veliki broj radnih mjesta, prenosi ekapija.

"Mesnu industriju Bajra smo zaista srdačno primili u Kaknju, a ovo je prilika da im još jednom zaželimo dobrodošlicu. Drago nam je da smo dio tima ovog investitora jer, podsjećam, naše opredjeljenje je da uvijek i u svakoj prilici budemo na usluzi investitorima, da umjesto njih rješavamo administrativne poslove, da rješavamo procedure, da im konstantno obezbjeđujemo pogodnosti za investiranje, da im nudimo olakšice…

Pozivam i druge investitore da dođu u Kakanj, naša vrata su za investitore uvijek otvorena bez potrebe za protokolarnim najavama i sl. U slučaju dolaska investitora ja i moji saradnici odgađamo sve druge obaveze, lično učestvujemo, i ja i moji saradnici iz Službe za privredu, u pribavljanju odobrenja i druge dokumentacije koja je potreba za realizaciju investicije", rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik