Kanadski ambasador u Apatinu

Ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington, zajedno sa članovima delegacije CanSee - Kanadsko-srpske privredne komore, danas je posetio Apatinsku pivaru da bi se upoznao sa radom najstarije domaće aktivne pivare. Budući da Apatinska pivara od 2012. godine posluje u okviru pivarske kompanije Molson Coors , vodeće globalne pivarske kompanije sa sedištem u Severnoj Americi, ambasador Kanade je izrazio želju da obiđe postrojenja, upozna se sa tradicijom proizvodnje piva u Apatinu, koja datira još od 1756. godine i degustira poznate brendove Apatinske pivare. Pinington je rekao da je pokazatelj dobre saradnje dve zemlje i veliki broj članova Kanadsko-srpske privredne komore, koji je posetio pivaru...

Ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington, zajedno sa članovima delegacije CanSee - Kanadsko-srpske privredne komore, danas je posetio Apatinsku pivaru da bi se upoznao sa radom najstarije domaće aktivne pivare.

Budući da Apatinska pivara od 2012. godine posluje u okviru pivarske kompanije Molson Coors , vodeće globalne pivarske kompanije sa sedištem u Severnoj Americi, ambasador Kanade je izrazio želju da obiđe postrojenja, upozna se sa tradicijom proizvodnje piva u Apatinu, koja datira još od 1756. godine i degustira poznate brendove Apatinske pivare.

Pinington je rekao da je pokazatelj dobre saradnje dve zemlje i veliki broj članova Kanadsko-srpske privredne komore, koji je posetio pivaru.

Apatinska pivara lider je u proizvodnji piva u Srbiji, sa operativnim proizvodnim kapacitetom od 4.000.000 hektolitara godišnje i oko 750 zaposlenih, saopšteno je iz te pivare.

Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare, izjavio je da je Apatinska pivara odličan primer kompanije koja posluje u okviru globalne korporacije Molson Coors.

"Zahvaljujući kombinovanju zajedničkog znanja i tradicije konstantno unapređujemo svoje poslovanje, ali ujedno i doprinosimo razvoju domaće privrede. Pivara je danas moderna i uspešna kompanija, kao i jedan od najznačajnijih izvoznika u Srbiji", rekao je Radivojević.

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić preneo je da je u razgovoru sa ambasadorom imao priliku da ga upozna sa razvojnim potencijalima Apatina, a to su izgradnja luke, bescarinske zone, kao i jednog od najvećih velnes centara na južnom Balkanu.

Prilikom obilaska fabrike, gostima je predstavljen celokupni proces proizvodnje Jelen piva, način na koji se neguje i unapređuje njegov kvalitet, kao glavni prioritet Pivare.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik