Francuski konjak - korak do stare slave

Bez autora
May 27 2015

Izvoz francuskog konjaka je u aprilu ove godine, posle 22 meseca uzastopnog pada, povećan na mesečnom nivou 0,4 odsto. Videćemo da li će ovaj pozitivan trend potrajati, navodi Nacionalni biro za proizvodnju konjaka (BNIK) u saopštenju. U aprilu je izvezeno je 159,1 milion boca francuskog konjaka, od čega je ostvaren prihod od 2,25 milijardi evra, prenosi AFP.Rast izvoza je rezultat povećane tražnje u SAD, Meksiku i Kanadi, i to za 14,8 odsto, gde je prihod iznosio 787,2 miliona evra a prodato je 62,8 miliona boca konjaka. S druge strane u jugoistočnoj Aziji (Kina i Japan) u aprilu je nastavljen je pad izvoza francuskog konjaka za 12,2 odsto...

Izvoz francuskog konjaka je u aprilu ove godine, posle 22 meseca uzastopnog pada, povećan na mesečnom nivou 0,4 odsto.

"Videćemo da li će ovaj pozitivan trend potrajati", navodi Nacionalni biro za proizvodnju konjaka (BNIK) u saopštenju.

U aprilu je izvezeno je 159,1 milion boca francuskog konjaka, od čega je ostvaren prihod od 2,25 milijardi evra, prenosi AFP.

Rast izvoza je rezultat povećane tražnje u SAD, Meksiku i Kanadi, i to za 14,8 odsto, gde je prihod iznosio 787,2 miliona evra a prodato je 62,8 miliona boca konjaka.

S druge strane u jugoistočnoj Aziji (Kina i Japan) u aprilu je nastavljen je pad izvoza francuskog konjaka za 12,2 odsto.

Izvoz je takođe smanjen i na evropskom tržištu za 5,4 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik