ENERGA 2015

Bez autora
Jun 09 2015

Međunarodni specijalizirani sajam energetike “ENERGA 2015”, svoje peto izdanje doživjet će u Tuzli u periodu od 9. do 12. juna/lipnja 2015. godine.U proteklim godinama Program „ENERGA“ , kojeg čine sajamski i kongresno-prezentacijski sadržaji, potvrdio se kao prepoznatljiv događaji, koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji.

ENERGA 2015Međunarodni specijalizirani sajam energetike “ENERGA 2015”, svoje peto izdanje doživjet će u Tuzli u periodu od 9. do 12. juna/lipnja 2015. godine.

U proteklim godinama Program „ENERGA“, kojeg čine sajamski i kongresno-prezentacijski sadržaji, potvrdio se kao prepoznatljiv  događaji, koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji.

Ove godine za učešće u Programu  „ENERGA“ vladalo je veliko interesovanje, zbog čega su izlagački kapaciteti bili popunjeni dva mjeseca prije početka sajma. Tokom tri sajamaska dana u SKPC Mejdan u Tuzli, okupit će se  više od 50 izlagača i učesnika u prezentacijskim sadržajima , a koji dolaze iz 11 evropskih i azijskih zemalja.

Kao i prethodnih godina, Program „ENERGA“ će biti mjesto susreta predstavnika uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija koje svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike, te različite oblike poslovne saradnje, prezentiraju stručnoj-relevantnoj javnosti.

Organizatori  i ove godine pripremaju stručno-naučne panele koji  će najvećim dijelom  tretirati aktuelna pitanja razvoja sektora energetike Bosne i Hercegovine, ali i regionalne teme iz ove oblasti.

Prisustvo sajamskim sadržajima je besplatno, ali uz prethodnu registraciju putem sajamske  web stranice www.tuzlanskisajam.ba ili e-mail adrese tuzlanski.sajam@bih.net.ba. Tokom trajanja sajma, registracija posjetitelja će biti moguća i na sajamskom infopultu  u SKPC Mejdan.

Organizator programa „ENERGA 2015“ je Tuzlanski sajam.

Pokrovitelji manifestacije  su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH.

Partneri projekta su  Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna / Gospodarska komora FBiH i Vlada Tuzlanskog kantona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik