Ženski sajam - Lady Fair

Bez autora
May 30 2015

"Ženski sajam - Lady Fair" bit će održan 30. i 31. maja u sarajevskoj Skenderiji, a organizatori sajma, firma Cuspis, pripremili su bogat program za sve dame, ali i za njihove pratioce, džentlemene.Tim povodom je danas održana konferencija za medije na kojoj je Maja Kojundžić, direktorica firme Cuspis, kazala da sajam nije samo prodajnog i izlagačkog karaktera, on je istovremeno i festival u okviru kojeg će nastupiti veliki broj blogerica, liječnica, umjetnica, koje će javnim primjerom potaknuti žene na sretniji i bolji život, kao i vrijeme koje trebaju odvojiti samo za sebe.

Ženski sajam - Lady Fair"Ženski sajam - Lady Fair" bit će održan 30. i 31. maja u sarajevskoj Skenderiji, a organizatori sajma, firma Cuspis, pripremili su bogat program za sve dame, ali i za njihove pratioce, džentlemene.

Tim povodom je danas održana konferencija za medije na kojoj je Maja Kojundžić, direktorica firme Cuspis, kazala da sajam nije samo prodajnog i izlagačkog karaktera, on je istovremeno i festival u okviru kojeg će nastupiti veliki broj blogerica, liječnica, umjetnica, koje će javnim primjerom potaknuti žene na sretniji i bolji život, kao i vrijeme koje trebaju odvojiti samo za sebe.

- Odlučili smo napraviti prvi ženski sajam u Sarajevu jer smo primijetili da u BiH nema puno događaja koji su isključivo namijenjeni ženama. Želja nam je da se žene opuste, da vrijeme odvoje za sebe, da u ova dva dana ostave sve svoje obaveze i brige o kući i da budu dame, da se zabave i da  upoznaju neke nove proizvode, usluge - kazala je Kojundžić.

Na sajmu će učestvovati i Dona Ares, koja je pokrenula svijest žena da razmišljaju o sebi, preventivno reagiraju na bolesti savremenog doba.

Istaknuto je da žena nije više samo domaćica, majka, ona je i poslovna žena, a uprkos svemu ona sve stiže, u tom smislu će u subotu u 12 sati biti održana i utrka „Najbrža štikla“, a time će žene zapravo dokazati da čak i u štiklama mogu biti brze i najbrže.

Marija Klajić, menadžerica Opela, kazala je da je tržišni udio Opela u BiH najveći u Evropi te je to i prilika da učestvuju na ženskom sajmu, iako je to tradicionalno muška branša, želja im je da se približi ženskoj populaciji.

Posjetitelji sajma će imati priliku da učestvuju u nagradim igrama, a Opel je pripremio bogat welnes paket, kozmetičke poklon bonove, dječiji kutak s dosta sadržaja i poklona.

Pokretačica sajma Džejla Glavović, bh. top-model i uspješna poslovna žena, istakla je da je kao domaćin i kao rođena Sarajka izuzetno ponosna na ovaj sajam.

- Poznato je da su naše žene vrlo požrtvovane, svog partnera, djecu, porodicu uvijek stavljaju ispred sebe i ovo je način da ženi na jednom mjestu pružimo nešto što voli i treba – kazala je Glavović.

Bit će održana modna revija, a Džejlini modeli će reklamirati kupaće kostime i donji veš, a dio kolekcije pokazat će i Aleksandra Dojčinović, Alma ras, Astra, Borovo i druge modne kuće, a mladenke će moći vidjeti i vjenčanice Sherri Hill.

Osim mode, na sajmu će žene imati priliku da se informišu o zdravlju i sportu, kozmetici, njezi lica i tijela, kuće i dekora, da uživaju u hrani, piću i delikatesima, da se obrazuju, vježbaju s poznatima, ali i da odaberu destinaciju za odmor i putovanja.

S obzirom  na to da će u subotu na Koševu biti odigrana utakmica između FK Sarajevo i FK Sloboda, ovo je jedinstvena prilika da žene doista uživaju u „Ženskom sajmu“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik