DUTB šalje Savu u prisilno poravnanje, a Istrabenz u stečaj

Bez autora
May 31 2015

Slovenska loša banka (DUTB) šalje Savu u prisilno poravnanje, a Istrabenz u stečaj. Danas je DUTB "sjeo" na imovinu Sava Turizma i Istrabenz Turizma. Time je DUTB "zauzeo" 30 posto slovenskih hotelskih kapaciteta. Na plan restrukturiranja Save nismo mogli pristati, rekli su u DUTB-u. Ukupno je u portfelju DUTB-a sada 41 hotel. Sava je potvrdila kako se pljenidba 99,05 posto dionica Save Turizma doista dogodila, no tvrde da je riječ o nezakonitom potezu kojim je znatno smanjena mogućnost spašavanja holdinga Sava. Iz Istrabenza su poručili kako nisu informirani o promjeni vlasništva i prodaji obveza društva. Tvrde da redovno ispunjavaju obveze, sukladno sporazumu s bankama.

DUTB šalje Savu u prisilno poravnanje, a Istrabenz u stečajSlovenska loša banka (DUTB) šalje Savu u prisilno poravnanje, a Istrabenz u stečaj.

Danas je DUTB "sjeo" na imovinu Sava Turizma i Istrabenz Turizma. Time je DUTB "zauzeo" 30 posto slovenskih hotelskih kapaciteta.

- Na plan restrukturiranja Save nismo mogli pristati, rekli su u DUTB-u za Finance.

Ukupno je u portfelju DUTB-a sada 41 hotel. Sava je potvrdila kako se pljenidba 99,05 posto dionica Save Turizma doista dogodila, no tvrde da je riječ o nezakonitom potezu kojim je znatno smanjena mogućnost spašavanja holdinga Sava. Iz Istrabenza su poručili kako nisu informirani o promjeni vlasništva i prodaji obveza društva. Tvrde da redovno ispunjavaju obveze, sukladno sporazumu s bankama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik