Inovacijama do razvoja turizma

Bez autora
May 31 2015

Crna Gora će promovisati mnogobrojne potencijale kroz adekvatna inovativna rješenja, među kojima se akcenat stavlja na korišćenje novih tehnologija i kreativan pristup valorizaciji postojećih kulturno-istorijskih objekata, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Predrag Jelušić. On je učestvovao na sjednici Izvršnog savjeta Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO), koja se održava u Rovinju u Hrvatskoj. Dvodnevni program sjednice posvećen je prioritetnim temama u okviru oblasti koje pokriva UNWTO, poput razvoja međunarodnog turizma u prošloj i ovoj godini, značaj turizma u globalnoj privredi, prioriteti i menadžment vizije, navodi se u saopštenju Ministarstva. Posebno interesantan segment sjednice je, kako se dodaje, diskusija o inovacijama u turizmu i pronalaženju novih načina za produženje sezone.

Inovacijama do razvoja turizmaCrna Gora će promovisati mnogobrojne potencijale kroz adekvatna inovativna rješenja, među kojima se akcenat stavlja na korišćenje novih tehnologija i kreativan pristup valorizaciji postojećih kulturno-istorijskih objekata, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Predrag Jelušić.

On je učestvovao na sjednici Izvršnog savjeta Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO), koja se održava u Rovinju u Hrvatskoj.

„Dvodnevni program sjednice posvećen je prioritetnim temama u okviru oblasti koje pokriva UNWTO, poput razvoja međunarodnog turizma u prošloj i ovoj godini, značaj turizma u globalnoj privredi, prioriteti i menadžment vizije“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Posebno interesantan segment sjednice je, kako se dodaje, diskusija o inovacijama u turizmu i pronalaženju novih načina za produženje sezone.

Jelušić je upoznao sagovornike sa aktivnostima koje Vlada, zajedno sa turističkom privredom, preduzima u cilju rješavanja problema sezonalnosti i naveo značaj pilot projekta sa UNWTO.

„Mediteran je kroz istoriju bio raskrsnica svih puteva, i danas zauzima važno mjesto u globalnoj turističkoj industriji. Crna Gora osim geografskog pripada i kulturno-istorijskom nasljeđu Mediterana“, rekao je Jelušić.

On je kazao da će mnogobrojne potencijale promovisati samo kroz adekvatna inovativna rješenja, koji će animirati goste i preko čega će razviti mnogobrojne vidove turizma koji su održivi tokom cijele godine.

Jelušić je podsjetio da, u tom smislu, poseban značaj ima regionalna saradnja kao i kontinuirana komunikacija sa predstavnicima Svjetske turističke organizacije.

Sagovornici su, kako se dodaje, razmijenili mišljenja i iskustva dobre prakse svojih zemalja u pogledu inovacija u turizmu, a sesija je zatvorena zaključkom da se isključivo konstantnom razmjenom ideja i prakse postižu rezultati koji predstavljaju benefite za sve.

Jubilarna sjednica Izvršnog savjeta UNWTO završava se sjutra konferencijom tokom koje će biti predstavljeni glavni zaključci rada sjednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik