Gorenje: Dividenda 0,06 eura

Bez autora
Jun 02 2015

U najavi za skupštinu koja će se održati 3. srpnja, Gorenje je najavilo isplatu dividende od 0,06 eura po dionici. Dividendni prinos iznosi mršavih 1 posto što je znatno manje od nekih slovenskih dionica ove godine. Ipak, to je lijepa vijest jer Gorenje nije isplatilo dividendu od 2012. godine. Za ex-dividend datum određen je 7. srpnja. Gorenje je u prvom kvartalu ostvarilo gubitak od 2,1 milijuna eura. U prva tri mjeseca ove godine ostvarilo je 266,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 8,4 posto manje nego u istom razdoblju lani. Pad prodaje bilježe na svim tržištima na kojima posluje.

Gorenje: Dividenda 0,06 euraU najavi za skupštinu koja će se održati 3. srpnja, Gorenje je najavilo isplatu dividende od 0,06 eura po dionici.

Dividendni prinos iznosi mršavih 1 posto što je znatno manje od nekih slovenskih dionica ove godine. Ipak, to je lijepa vijest jer Gorenje nije isplatilo dividendu od 2012. godine. Za ex-dividend datum određen je 7. srpnja.

Gorenje (LJSE:GRVG) je u prvom kvartalu ostvarilo gubitak od 2,1 milijuna eura. U prva tri mjeseca ove godine ostvarilo je 266,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 8,4 posto manje nego u istom razdoblju lani. Pad prodaje bilježe na svim tržištima na kojima posluje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik