Cvijanović: Elektroprivreda RS neće biti privatizovana

Bez autora
Jun 09 2015

Neće biti privatizacije "Elektroprivrede RS“, tvrdi premijerka RS-a Željka Cvijanović. Svaki put kada razgovarate sa stranim kreditorima ili međunarodnim organizacijama, uključujući EU, uvijek potenciraju kako u Federaciji BiH nije izvršena privatizacija telekom preduzeća, a uvijek navode kako žele da ovdje dođe do privatizacije "Elektroprivrede“. Jasno smo im rekli da za nas privatizacija tog preduzeća nije opcija, rekla je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci. Danas je navela i da bi se Vijeće ministara BiH trebalo obratiti entitetskim vladama povodom "reformske agende“, jer je to u njihovoj isključivoj nadležnosti. Podsjetila je da je nedavno Vlada RS-a dala određene intervencije na predloženi tekst tog dokumenta i očekuje da se one uključe u agendu. Cvijanović je rekla da ne treba nijedan nivo vlasti da blokira drugi i da to treba da bude uključeno u taj dokument.

Cvijanović: Elektroprivreda RS neće biti privatizovanaNeće biti privatizacije "Elektroprivrede RS“ - tvrdi premijerka RS-a Željka Cvijanović.

- Svaki put kada razgovarate sa stranim kreditorima ili međunarodnim organizacijama, uključujući EU, uvijek potenciraju kako u Federaciji BiH nije izvršena privatizacija telekom preduzeća, a uvijek navode kako žele da ovdje dođe do privatizacije "Elektroprivrede“. Jasno smo im rekli da za nas privatizacija tog preduzeća nije opcija - rekla je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Danas je navela i da bi se Vijeće ministara BiH trebalo obratiti entitetskim vladama povodom "reformske agende“, jer je to u njihovoj isključivoj nadležnosti.

Podsjetila je da je nedavno Vlada RS-a dala određene intervencije na predloženi tekst tog dokumenta i očekuje da se one uključe u agendu.

Cvijanović je rekla da ne treba nijedan nivo vlasti da blokira drugi i da to treba da bude uključeno u taj dokument.

Tvrdi da je namjera bila da se Vlada RS-a blokira neprihvatanjem kredita od Svjetske banke, odnosno onda kada je ratifikacija odbijena u parlamentu BiH.

Komentirajući negativni revizorski izvještaj o radu "Banke Srpske“ za prošlu godinu, kazala je da se "radi na stabilizaciji te banke“ te otklanjanju nedostataka.

Najavila je i za sutra tematsku sjednicu Vlade o oblasti penzionog osiguranja  da bi se u tom sistemu osiguralo više stabilnosti.

U toj oblasti, dodala je, ima dosta posla, ali postoji odlučnost da se to uradi, dok obećava da će penzije u RS-u biti redovne iako zadnjih mjeseci njihova isplata traje duže vrijeme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik