Dita napokon radi punom parom

Bez autora
Jun 29 2015

Nakon više od četiri godine protesta i štrajkova, u tuzlanskoj fabrici deterdženata Dita ovih dana se radi punom parom, najviše se proizvodi deterdzent za sudje 3D. Radnici su oduševljeni, kao i kupci koji ditine proizvode mogu kupiti u Bingu i Konzumu. Prije samo mjesec dana nije se mogao naslutiti ovakav razvoj u tuzlanskoj Diti. Niko nije vjerovao da će do proizvodnje doći, ali radnici jesu. Samira Dedić, dvadeset godina radi u Diti, kaze da ponovno vraćanje na svoje radno mjesto doživljava kao novo zaposlenje. U fabrici trenutno radi pedesetak radnika, a od 1. jula radit će ih 70. Trenutno se servisiraju mašine za proizvodnju praškastih deterdženata.

Dita napokon radi punom paromNakon više od četiri godine protesta i štrajkova, u tuzlanskoj fabrici deterdženata Dita ovih dana se radi punom parom, najviše se proizvodi deterdzent za sudje 3D.

Radnici su oduševljeni, kao i kupci koji ditine proizvode mogu kupiti u Bingu i Konzumu.

Prije samo mjesec dana nije se mogao naslutiti ovakav razvoj u tuzlanskoj Diti. Niko nije vjerovao da će do proizvodnje doći, ali radnici jesu.

Samira Dedić, dvadeset godina radi u Diti, kaze da ponovno vraćanje na svoje radno mjesto doživljava kao novo zaposlenje.

U fabrici trenutno radi pedesetak radnika, a od 1. jula radit će ih 70. Trenutno se servisiraju mašine za proizvodnju praškastih deterdženata.

Dita se podigla na krilima vijernih kupaca koji su se solidarisali sa. Podršku su pružile i brojne javne ličnosti. Dan odluke je 30. 06 kada će se sastati skupština povjerilaca, koji trebaju odlučiti na koji način će se ici sa stečajom, da li kroz proizvodnju, koja je u punom jeku, ili ce se ici na prodaju fabrike. Radnici očekuju da ce odluka biti da se nastavi sa proizvodnjom, prenosi TV1.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik