HEP i RWE osnovali zajedničku tvrtku za projekte obnovljivih izvora energije

Bez autora
Jul 02 2015

Hrvatska elektroprivreda (HEP) i njemački RWE osnovali su zajedničku tvrtku za upravljanje projektima u segmentu obnovljivih izvora energije "Novenerg". Preko nove tvrtke HEP i RWE će razvijati projekte obnovljivih izvora u Hrvatskoj, ali namjeravaju iskoračiti i na tržišta drugih zemalja jugoistočne Europe, kaže se u priopćenju i dodaje da se time nastavlja uspješna suradnja dugogodišnjih partnera. Nova zajednička tvrtka, sa sjedištem u Zagrebu, bavit će se strateškom procjenom i analizama potencijala ulaganja u kapacitete za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, razvojem decentraliziranih projekata, akvizicijama, razvojem projekata korištenja otpada za proizvodnju energije, optimizacijom i povećanjem učinkovitosti postojećih postrojenja te pružanjem usluga tehničkog konzaltinga, s fokusom na tržišta jugoistočne Europe.

HEP i RWE osnovali zajedničku tvrtku za projekte obnovljivih izvora energijeHrvatska elektroprivreda (HEP) i njemački RWE osnovali su zajedničku tvrtku za upravljanje projektima u segmentu obnovljivih izvora energije "Novenerg".

Preko nove tvrtke HEP i RWE će razvijati projekte obnovljivih izvora u Hrvatskoj, ali namjeravaju iskoračiti i na tržišta drugih zemalja jugoistočne Europe, kaže se u priopćenju i dodaje da se time nastavlja uspješna suradnja dugogodišnjih partnera.

Nova zajednička tvrtka, sa sjedištem u Zagrebu, bavit će se strateškom procjenom i analizama potencijala ulaganja u kapacitete za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, razvojem decentraliziranih projekata, akvizicijama, razvojem projekata korištenja otpada za proizvodnju energije, optimizacijom i povećanjem učinkovitosti postojećih postrojenja te pružanjem usluga tehničkog konzaltinga, s fokusom na tržišta jugoistočne Europe.

Ugovor o osnivanju jučer su u Zagrebu potpisali predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić i predsjednik Uprave RWE-a Hrvatska Karl Kraus.

HEP i RWE imat će po 50 posto udjela u temeljnom kapitalu nove tvrtke, a svaki će partner imenovati po jednog člana uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik