Porsche Holding Salzburg u BiH preuzeo posao uvoznika za automarke Volkswagen koncerna

Bez autora
Jul 02 2015

Porsche Holding Salzburg, 100% kćerka firma Volksvvagen AG, preuzela je 1. jula tržišnu odgovornost za vozila Volkswagen koncerna u Bosni i Hercegovini. Novi uvoznik, Porsche BH d.o.o. Sarajevo, zastupat će ubuduće marke: VW putnička vozila, VW privredna vozila, Audi, Seat, Škoda i Porsche. Zadovoljstvo nam je što smo sada sa Bosnom i Hercegovinom kao importer zastupljeni u svim zemljama centralne i istočne Evrope i što naše dugogodišnje iskustvo u veleprodaji i maloprodaji automobila možemo primijeniti i ovdje u Bosni i Hercegovini, istakao je danas Alain Favey, predstavnik Uprave Porsche Holding Salzburg, na konferenciji za štampu u Sarajevu.

Porsche Holding Salzburg, 100% kćerka firma Volksvvagen AG, preuzela je 1. jula tržišnu odgovornost za vozila Volkswagen koncerna u Bosni i Hercegovini.

Novi uvoznik, Porsche BH d.o.o. Sarajevo, zastupat će ubuduće marke: VW putnička vozila, VW privredna vozila, Audi, Seat, Škoda i Porsche.

- Zadovoljstvo nam je što smo sada sa Bosnom i Hercegovinom kao importer zastupljeni u svim zemljama centralne i istočne Evrope i što naše dugogodišnje iskustvo u veleprodaji i maloprodaji automobila možemo primijeniti i ovdje u Bosni i Hercegovini - istakao je danas Alain Favey, predstavnik Uprave Porsche Holding Salzburg, na konferenciji za štampu u Sarajevu.

Kazao je da je od Od ASA Grupacije preuzeta veoma uspješna kompaniju koja je sa tržišnim učešćem od 40 posto  u prošlosti napravila odličan posao.

 Dosadašnji uposlenici kompanije ASA Auto, kao i dvije pripadajuće maloprodaje, sa saradnicima, preuzeti su u novu kompaniju Porsche BH d.o.o. Sarajevo.

Za direktore novoosnovane kompanije imenovani su gospodin Alex Vaszi  i Senad Olovčić.

 Novo preduzeće, kako je danas rečeno,  bavit će se veleprodajom (Porsche Bosna i Hercegovina) i maloprodajom (Porsche Sarajevo). Istovremeno će Porsche Leasing prilikom kupovine novog vozila omogućavati finansiranje i sve ostale usluge na jednom mjestu. Ovim potezom Porsche Holding Salzburg "zatvara i svoju posljednju otvorenu tačku u jugoistočnoj Evropi".

Preuzimanjem uvoza u BiH, Porsche Holding Salzburg će od polovine 2015. godine, osim u Austriji, sa veleprodajom i maloprodajom marki Volksvvagen koncerna biti zastupljen u svih dvanaest zemalja srednjoistočne Evrope, kao i u Ukrajini.

Porsche Holding Salzburg (PHS) je najveća kompanija za prodaju automobila u Evropi i djeluje u dvadesetičetiri zemlje širom svijeta. Porsche Holding Salzburg zastupa marke Volkswagen koncerna u veleprodaji, maloprodaji i postprodaji (usluge). Pored toga, prodajom rezervnih dijelova, finansijskim uslugama kod nabavke automobila, te sopstvenim razvojem informatičkih sistema pokriva kompletan spektar trgovine automobilima.

U martu 2011. godine Porsche Holding Salzburg postala je 100% kćerka firma Volksvvagen AG i sa sobom je unijela svoj dugogodišnji Know-how u globalnu prodaju automobila Volkswagen koncerna. Krajem 2014.godine kompanija je brojala 32.307 zaposlenih koji su prodali 623.000 novih vozila i koji su ostvarili promet od 17,1 milijardu eura. U 2014.godini Porsche Holding Salzburg je u istočnoj Evropi, uključujući Ukrajinu, isporučio 199.933 novih vozila i ostvario promet od 4,6 milijardi eura. U veleprodaji i pripadajućim maloprodajama ova kompanija zapošljava 5.900 saradnika.

Dosadašnja kompanija ASA Auto prodala je u prošloj godini 2.955 novih vozila marki Volksvvagen koncerna i ostvarila tržišno učešće od 42,12 posto. Porsche BH d.o.o Sarajevo preuzeo je 150 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik