Vlada RS: Nerazvijenim opštinama 375.000 KM

Bez autora
Jul 02 2015

Vlada Republike Srpske donijela je danas na 28. sjednici, održanoj u Banjaluci, Odluku o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, u iznosu od 375.000,00 KM, za period 01.04 -30.06.2015. godine.Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o realizaciji aktivnosti reforme registracije poslovanja u Republici Srpskoj. Zadužuju se direktni učesnici jedinstvenog informacionog sistema zaregistraciju poslovnih subjekata (APIF, nadležni registracioni sudovi iPoreska uprava Republike Srpske) za finalizaciju aktivnosti u vezi njegovognesmetanog funkcionisanja u praksi.

Vlada RS: Nerazvijenim opštinama 375.000 KMVlada Republike Srpske donijela je danas na 28. sjednici, održanoj u Banjaluci, Odluku o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, u iznosu od 375.000,00 KM, za period 01.04 -30.06.2015. godine.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o realizaciji aktivnosti reforme registracije poslovanja u Republici Srpskoj.

Zadužuju se direktni učesnici jedinstvenog informacionog sistema zaregistraciju poslovnih subjekata (APIF, nadležni registracioni sudovi iPoreska uprava Republike Srpske) za finalizaciju aktivnosti u vezi njegovognesmetanog funkcionisanja u praksi.

Zadužuje se APIF, da u saradnji sa Ministarstvom finansija, izvrši svojefinalno reorganizovanje u cilju prilagođavanja potrebama jednošalterskogsistema registracije poslovnih subjekata, uzimajući u obzir dostupne preporuke iiskustva iz prakse.

Zadužuje se Ministarstvo pravde da u saradnji sa nadležnim registracionimsudovima dogovori plan aktivnosti vezanih za elektronsku digitalizaciju sudskeregistracione arhive.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o zaključivanju Memoranduma o razumijevanju između grada Bijeljina, Ministarstva finansija Republike Srpske, Evropske banke za obnovu i razvoj i Holandske agencije za razvoj infrastrukture u cilju saradnje i koordinacije u pogledu realizacije Projekta Bijeljina faza II – Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje vodovodne i kanalizacione mreže.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o mreži osnovnih škola sa prijedlogom racionalizacije.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o savjetodavnim aktivnostima Ministarstva u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Vlada Republike Srpske u cijelosti podržava mjere i aktivnosti koje preduzima Ministarstvoputem Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi u cilju približavanja mjera poljoprivredne politike prema krajnjim korisnicima, edukacije poljoprivrednika i poboljšanja njihovog poslovanja, kao i svih drugih aktivnosti usmjerenih ka unapređenju poljoprivrede i ruralnog sektora u cjelini.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o osnivanju Javne ustanove ergela "Vučijak" Prnjavor.

Ovom odlukom osniva se Javna ustanova ergela "Vučijak" Prnjavor,utvrđuje djelatnost, finansiranje, organi upravljanja i rukovođenja i način rada ustanove.

Osnivač Javne ustanove ergela "Vučijak" Prnjavor je Vlada Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik