Gorenje: Rastu narudžbe, ponovno zaposlen 171 radnik

Bez autora
Jul 06 2015

Gorenje je priopćilo kako će ponovno zaposliti 171 radnika zbog povećanih narudžbi. Ovo je vrlo važna informacija za dioničare velenjske kompanije jer bi to moglo značiti da se oporavilo poslovanje u Rusiji. Naime, prije dva mjeseca kompanija je zbog zastoja na ruskom tržištu na čekanje poslala stotinjak radnika. Skupština Gorenja u petak je potvrdila odluku o isplati dividende od šest centi po dionici. Poslovanje u prvom kvartalu bilo je mnogo teže nego u istom razdoblju lani, u prvom redu zbog problema na tržištima Rusije i Ukrajine na kojima se plasira značajan dio proizvodnje. Na negativno poslovanje utjecale su tečajne razlike na tržištima istočne Europe, te narudžbe koje su bile ispod očekivanja, a rast prodaje zabilježena je na više tržišta srednje i jugoistočne Europe, među ostalim u Poljskoj, Madžarskoj, Slovačkoj i BiH.

Gorenje je priopćilo kako će ponovno zaposliti 171 radnika zbog povećanih narudžbi.

Ovo je vrlo važna informacija za dioničare velenjske kompanije jer bi to moglo značiti da se oporavilo poslovanje u Rusiji. Naime, prije dva mjeseca kompanija je zbog zastoja na ruskom tržištu na čekanje poslala stotinjak radnika.

Skupština Gorenja u petak je potvrdila odluku o isplati dividende od šest centi po dionici.

Poslovanje u prvom kvartalu bilo je mnogo teže nego u istom razdoblju lani, u prvom redu zbog problema na tržištima Rusije i Ukrajine na kojima se plasira značajan dio proizvodnje. Na negativno poslovanje utjecale su tečajne razlike na tržištima istočne Europe, te narudžbe koje su bile ispod očekivanja, a rast prodaje zabilježena je na više tržišta srednje i jugoistočne Europe, među ostalim u Poljskoj, Madžarskoj, Slovačkoj i BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik